Η Alibaba στις 10 μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου!

0

Ποιοι είναι οι πλέον ισχυροί «παίκτες» που απειλούν την κυριαρχία των τραπεζών στο διεθνές χρηματοοικονομικό σύστημα; Μήπως πολύ σύντομα οι μεγαλύτερες τράπεζες του πλανήτη δεν θα είναι οι αναμενόμενες αλλά τεχνολογικές εταιρείες όπως για παράδειγμα Google,  Amazon, Apple, αλλά και η Alibaba;

Ο χρηματοδοτικός βραχίονας της Alibaba, Ant Financial, που διαχειρίζεται τη μεγαλύτερη online πλατφόρμα συναλλαγών στην Κίνα, έχει γιγαντωθεί τα τελευταία έτη και αποτελεί ουσιαστικά έναν διαφοροποιημένο χρηματοπιστωτικό όμιλο μεγάλης κλίμακας, που δραστηριοποιείται στη διαχείριση περιουσίας, τις ασφάλειες και τον δανεισμό.

Σύμφωνα με το Disruptive Finance, η αποτίμηση της, βάσει συγκριτικών στοιχείων (καθώς δεν είναι εισηγμένη σε χρηματιστήριο εταιρεία) εκτιμάται ότι έχει εκτοξευθεί στα 150 δισ. δολάρια από 50 δις πριν από δυόμισι χρόνια. Βρίσκεται στη 10η θέση της κατάταξης με τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου και εκτός απροόπτου θα σκαρφαλώσει ακόμα υψηλότερα τα επόμενα χρόνια.

Και όλα αυτά ενώ προς το παρόν η Ant Financial δραστηριοποιείται κυρίως στην Κίνα και άλλες ασιατικές χώρες. Καθώς διαθέτει τις προϋποθέσεις για να γίνει παγκόσμιος «παίκτης» αντιλαμβάνεται κανείς ποιες είναι οι προοπτικές ανάπτυξης.

Ενδεικτικό της δυναμικής ανάπτυξης της Ant Financial είναι το γεγονός ότι τις προηγούμενες ημέρες άντλησε από την αγορά κεφάλαια ύψους 14 δισ. δολαρίων, το υψηλότερο ποσό που έχει συγκεντρώσει ποτέ εταιρεία εκτός χρηματιστηρίων. Είχε προηγηθεί το 2014 η άντληση 4,5 δισ, δολαρίων.

Η εταιρεία αναμένεται να εισαχθεί σε οργανωμένη χρηματιστηριακή αγορά ως τις αρχές του 2019 και θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα προσελκύσει πολλά περισσότερα κεφάλαια, ενισχύοντας περαιτέρω τα μεγέθη της

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.