Η Allianz επενδύει σε InsurTech ασφαλειών ζωής

0

Ο χώρος των ασφαλειών θα δεχτεί το μεγαλύτερο transformation και «ταρακούνημα» τα επόμενα χρόνια με όπλα την ανάλυση μεγάλων δεδομένων και φυσικά την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Μέχρι στιγμής οι περισσότερες InsurTech Startups έχουν εστιάσει σε «έυκολους» τομείς όπως αυτών των ασφαλειών αυτοκινήτων και περιουσίας. Όταν όμως φτάνουμε στις ασφάλειες ζωής και υγείας τα πράγματα περιπλέκονται λόγω της σωστής εκτίμησης ρίσκου που θα πρέπει να γίνει αλλά και των πολλών παραμέτρων και επιλογών.

Στη Γαλλία ιδρύθηκε πρόσφατα η πρώτη ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία εδώ και δεκαετίες με στόχο να απλοποιήσει τις ασφάλειες υγείας στο μέγιστο βαθμό.

700 εκατ. δολ. έχουν επενδυθεί το τελευταίο τρίμηνο του 2017 σε InsurTech με τις επενδύσεις να παρουσιάζουν μια μεγάλη αύξηση σε σχέση με το 2016, με την πρόσφατη επένδυση της Allianz να καλύπτει τις ασφάλειες ζωής.

Η Ladder έχει την έδρα της στο Palo Alto και ιδρύθηκε μόλις τον Ιανουάριο του 2017. Από τότε έχει επεκταθεί σε 50 πολιτείες των Η.Π.Α. παρουσιάζοντας σημαντική ανάπτυξη.

Η Startup συνεργάζεται με την Fidelity Security Life Insurance Company για τις ασφαλιστικές καλύψεις και αντασφαλιστικά καλύπτεται από την Hannover RE με τους επενδυτές να περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τις: Canaan Partners, Lightspeed.
Μαζί με την Allianz στον πρόσφατο χρηματοδοτικό γύρο των 10 εκατ. δολ., συμμετέχει και η Northwestern Mutual Life Insurance Company.

Σύμφωνα με τους founders (κεντρική φωτογραφία) η Ladder δεν πρόκειται να επεκταθεί σε άλλα ασφαλιστικά αντικείμενα αλλά θέλουν να αλλάξουν και να απλοποιήσουν ριζικά τις ασφάλειες ζωής.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.