Η Apple εξαγοράζει μέρος της Dialog για 600 εκατ. δολάρια

0

Η Apple συμφώνησε να εξαγοράσει ένα τμήμα της Dialog Semiconductor σε μια συμφωνία αξίας 600 εκατομμυρίων δολαρίων. Από τα πρώτα iPhones πριν από μια δεκαετία, η Apple χρησιμοποιεί τα τσιπ διαχείρισης ενέργειας της Dialog για τις μπαταρίες των συσκευών της.

Η συμφωνία της Apple να αποκτήσει πατέντες και ανθρώπινο δυναμικό, μια ομάδα περίπου 300 μηχανικών, από την αγλλο-γερμανική σχεδιάστρια μικροεπεξεργαστών δεν είναι μόνο ασυνήθιστη, αλλά και η μεγαλύτερη τέτοιου είδους, που έχει πραγματοποιήσει η Apple. Η εταιρεία δήλωσε ότι οι αποκτηθείς εργαζόμενοι θα παραμείνουν στην Ευρώπη υπό την εποπτεία του Johny Srouji, τον ανώτερο αντιπρόεδρο της τεχνολογίας υλικού της Apple, ο οποίος επιβλέπει τις προσπάθειες σχεδιασμού των τσιπ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Dialog, Jalal Bagherli, ανέφερε στο Reuters: «Αυτή η συμφωνία επιβεβαιώνει τη μακροχρόνια σχέση μας με την Apple και αποδεικνύει την αξία των ισχυρών τεχνολογιών που έχουμε δημιουργήσει στη Dialog». Στόχος της εταιρείας είναι να εκμεταλλευθεί νέες ευκαιρίες σε τομείς όπως το Internet of Things.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.