Η AudioVisual μπαίνει δυναμικά στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας και της πληροφορικής

0

Την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε από την AudioVisual μια μεγάλη εξαγορά, αυτή του 50,01% της Κυπριακής εταιρείας συμμετοχών Kristelcom Communications έναντι 7 εκατομμυρίων ευρώ περίπου.

Η Kristelcom Communications προήλθε από την μακροχρόνια συνεργασία που είχαν η Κυπριακή BP Communications με τον διεθνή όμιλο τηλεπικοινωνιών Krishna International με έδρα το Ντουμπάι. Η τελευταία διανέμει και εμπορεύεται μεγάλα τεχνολογικά brands σε Μέση Ανατολή, Αφρική και Ασία και σε πάνω από 20 χώρες.

H Teleunicom και η Globalsat με έδρα στη Παλλήνη είναι 100% θυγατρικές της Kristelcom οι οποίες δραστηριοποιούνται στη διανομή προϊόντων κινητής τηλεφωνίας, πληροφορικής, μικροσυσκευών, αλλά και εικόνας και ήχου, ενώ συνεργάζονται, σε αρκετές περιπτώσεις κατ’ αποκλειστικότητα, με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές προϊόντων τεχνολογίας όπως Samsung, Huawei, Honor, WikoSony, Lenovo, Celly, Sencor, Lamart, Yenkee, Fieldman, Sage, κ.α., των οποίων τα προϊόντα διαθέτουν στην ελληνική και κυπριακή αγορά, καθώς και στους τελικούς καταναλωτές, μέσω του δικτύου των συνεργατών τους στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Σημειώνεται ότι ο ετήσιος τζίρος του Ομίλου Kristelcom για τη χρήση 2018 ανήλθε σε περίπου 120 εκατ. Ευρώ, με τον Όμιλο να έχει μηδενική έκθεση σε τραπεζικό δανεισμό.
Το τίμημα μεταβίβασης για την απόκτηση των μετοχών των ανωτέρω καθορίστηκε σε ευρώ 5,8 εκατ. και 1,2 εκατ. ευρώ για τον όμιλο Kristelcom και Kristelcom Investment Limited αντίστοιχα και οι οριστικές μεταβιβάσεις των ανωτέρω μετοχών εκτιμάται ότι θα λάβουν χώρα το αργότερο εντός των προσεχών τριών μηνών, με την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών.
Σημειώνεται ότι στην Kristelcom Investment Limited ανήκει το 50% του ακινήτου που βρίσκεται στην περιοχή της Παλλήνης Αττικής, το οποίο η ίδια εκμισθώνει στις εταιρείες Globalsat και Teleunicom.

H χρηματοδότηση των αναφερόμενων αποκτήσεων θα πραγματοποιηθεί με ίδια κεφάλαια, προερχόμενα κυρίως από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ) της Εταιρίας, υπέρ των παλαιών μετόχων, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2019.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της AudioVisual, Απόστολος Βούλγαρης, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που καλωσορίζουμε στο Όμιλό μας την KRISTELCOM. Η εικοσαετής και πλέον εμπειρία της KRISTELCOM στις τηλεπικοινωνίες στην Ελλάδα και την Κύπρο, η εμπορική και τεχνολογική εξειδίκευση των στελεχών του καθώς και το υψηλό επίπεδο υποστήριξης των συνεργατών του επέφερε μόνο θετικές επιπτώσεις στις αγορές όπου δραστηριοποιείται, με αποτέλεσμα να την εμπιστεύονται και να συνεργάζονται μαζί της κορυφαίες εταιρείες του κλάδου, καθώς και γνωστές αλυσίδες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών. Με την κίνηση αυτή, ο Όμιλός μας επιτυγχάνει να βελτιώσει ουσιωδώς το μέγεθος και τις δραστηριότητές του και μάλιστα σε πλήρως διαφοροποιημένη προϊοντική βάση. Μέσω δε του σχεδίου δράσης της νέας οντότητας σκοπείται η βελτίωση των περιθωρίων αποδοτικότητας του Ομίλου και η μεγέθυνση των λειτουργικών αποτελεσμάτων του, προς όφελος των μετόχων του«.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.