Η Automattic «έκλεψε» το Tumblr από τα χέρια του Pornhub

0

Οι «παλαιότεροι» από εμάς θα θυμούνται το Tumblr, ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης βασισμένο στα Blogs, το οποίο είχε μια έντονη αρτιστική αλλά και πορνογραφική χροιά και 450 εκατομμύρια χρήστες. Το 2013 εξαγοράστηκε από την Yahoo για 1,1 δισ. δολάρια και το 2017 πέρασε στην Verizon.

Η Verizon προφανώς δεν μπορούσε να διαχειριστεί την πορνογραφική κοινότητα του Tumblr και απαγόρευσε αυτό το περιεχόμενο, με το Tumblr να χάνει μεγάλο μέρος του κοινού του. Παρόλα αυτά παραμένει ένα από τα πιο εύχρηστα και άμεσα συστήματα για Blogs στον κόσμο.

Η πρόθεση της Verizon ήταν ξεκάθαρη, ήθελε να «ξεφορτωθεί» το Tumblr αλλά το «πρόβλημα» ήταν ότι ο μοναδικός ενδιαφερόμενος ήταν το Pornhub. Προφανώς μπήκαν τα «μεγάλα μέσα» και εμφανίστηκε «από μηχανής θεός» η Automattic, η εταιρεία πίσω από την WordPress.

To deal έχει σχεδόν κλείσει με το ποσό της εξαγοράς να είναι αρκετά κάτω από 20 εκατομμύρια δολάρια, ενώ άλλη πηγή το φέρνει κάτω από 10 εκατομμύρια! Η Automattic θα πάρει και τους 200 υπαλλήλους της Tumblr και σύμφωνα με πληροφορίες της Wall Street Journal θα κρατήσει ενεργή την απαγόρευση του πορνογραφικού περιεχομένου.

Ίσως τελικά να ήταν καλύτερα το Tumblr να πήγαινε προς Pornhub μεριά! Ο χρόνος θα δείξει! Μέχρι τότε αξίζει μια επίσκεψη στο Tumblr.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.