Η BBVA εκδίδει το πρώτο κοινοπρακτικό δάνειο μέσω Blockchain

0

Η Ισπανική τράπεζα BBVA και η Red Electrica Corporation ήταν οι βασικοί παίκτες σε ένα κοινοπρακτικό δάνειο χρησιμοποιώντας το blockchain της Hyperledger.

Το δάνειο ύψους 150 εκατ. Ευρώ χορηγήθηκε από τις τράπεζες BBVA, BNP Paribas και MUFG, επιτεύχθηκε χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα της BBVA.

Σύμφωνα με την τράπεζα, αυτή είναι η πρώτη φορά που έχει γίνει μια συμφωνία στον πραγματικό κόσμο- όπου όλη η διαδικασία, από την διαπραγμάτευση μέχρι τις υπογραφές, έγινε μέσω blockchain.

Η BBVA αναφέρει ότι με τη χρήση blockchain, στοχεύει να προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία πελάτη, να αυτοματοποιήσει τη διαδικασία και να ελαχιστοποιήσει τον λειτουργικό κίνδυνο.

Η συμφωνία, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ένα ιδιωτικό δίκτυο blockchain φυσικά, περιελάμβανε πεντε συμμετέχοντες: την Red Eléctrica Corporación, την BBVA, την BNP Paribas και την MUFG και τις Linklaters και Herbert Smith Freehills σαν νομικούς συμβούλους.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.