Η Bosch δημιούργησε σύστημα αισθητήρων που «ακούει» μηχανικά προβλήματα

0

Η Bosch πρόκειται να «παραδώσει» στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ένα σύστημα αισθητήρων βασισμένο στην τεχνητή νοημοσύνη, το οποίο αναμένεται να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι αστροναύτες και το πλήρωμα εδάφους παρακολουθούν την φυσιολογική λειτουργία του Σταθμού.

Το σύστημα, το οποίο ονομάζεται SoundSee, συνδυάζει μικρόφωνα με machine learning για να πραγματοποιήσει ανάλυση των ήχων που «καταγράφει» στον Σταθμό. Μέσω αυτής της ανάλυσης, το SoundSee ουσιαστικά «μαθαίνει» πώς «ακούγεται» ο σταθμός υπό φυσιολογική λειτουργία και στη συνέχεια συγκρίνει συνεχώς αυτές τις πληροφορίες με νέα ηχητικά δεδομένα προκειμένου να αντιληφθεί αμέσως αλλαγές στον ήχο που θα μπορούσαν να υποδεικνύουν κάποιο μηχανικό πρόβλημα.

Το σύστημα που ανέπτυξε η Bosch θα «φτάσει» στον διαστημικό σταθμό μέσω της αποστολής Northrop Grumman CRS-12 που είναι προγραμματισμένη για τις 2 Νοεμβρίου. Ήδη, το SoundSee έχει υποστεί εκτεταμένες δοκιμές εδάφους εδώ στη Γη σε ένα προσομοιωμένο περιβάλλον παρόμοιο με αυτό που θα «βιώσει» στο ISS, αλλά η αλήθεια είναι πως μόνο όταν βρεθεί στο διάστημα, θα αντιμετωπίσει τις πραγματικές συνθήκες για τις οποίες προορίζεται.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.