Η Capital One λανσάρει τον Eno, ένα SMS chatbot

0

H Capital One παρουσιάζει τον βοηθό Eno, ένα chatbot που επικοινωνεί με τους πελάτες της τράπεζας μέσω γραπτών μηνυμάτων. Ο Eno βρίσκεται ακόμη σε πιλοτική φάση.

Το χαρακτηριστικό του είναι ότι αντί για τον Facebook Messenger, που χρησιμοποιούν οι περισσότερες τράπεζες, ο Eno χρησιμοποιεί την παλιά καλή πρακτική των SMS. To όνομα για τον Eno είναι αναστροφή της λέξης «one» (ένας).

eno_1200
Αυτή τους η απόφαση, σύμφωνα με τον Ken Dodelin, αντιπρόεδρο ψηφιακής ανάπτυξης της Capital One, το 97% των χρηστών των smartphone χρησιμοποιούν μηνύματα SMS συχνά: «Θέλουμε να πάμε όπου βρίσκονται οι χρήστες», δηλώνει ο Dodelin.

Σύμφωνα με τον K. Dodelin, κάποιοι πελάτες μπορεί να μην έχουν αποθηκευμένο τον Messenger ή κάποια άλλη απαιτούμενη εφαρμογή στο κινητό τους. Για να αλληλεπιδράσουν με τον Eno δεν χρειάζεται καμία εφαρμογή.

Επιπλέον, η επιλογή των SMS ακολουθεί και τα πρότυπα των ΗΠΑ σχετικά με την ιδιωτικότητα, βάσει των οποίων απαιτούνται ξεκάθαρα πρακτικά για το πώς διαδίδεται η πληροφορία και ποιος έχει πρόσβαση σε αυτή, κάτι που περιορίζει το τι μπορεί να προσφέρει μια τράπεζα μέσω του chatbot από το Facebook.

Ο Eno χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη (AI) για να απαντήσει σε μηνύματα χρηστών σχετικά με τα οικονομικά τους όπως για παράδειγμα η ενημέρωση υπολοίπου. Μπορεί να απαντήσει και σε emojis. Για παράδειγμα, ένα emoji με τον αντίχειρα σηκωμένο σημαίνει την έγκριση μιας μεταβίβασης χρημάτων.

Το chatbot θα μαθαίνει και θα εξελίσσεται καθώς το χρησιμοποιούν πολλοί πελάτες. Μάλιστα, οι δημιουργοί του λένε ότι το chatbot δεν έχει συγκεκριμένο φύλο (όπως είναι αναμενόμενο), αλλά έχει ένα αγαπημένο χρώμα: το πράσινο, που είναι το χρώμα που συμβολίζει τα χρήματα.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.