Η Coinbase προσφέρει πληρωμές κρυπτονομισμάτων για E-Shops

0

H νέα υπηρεσία του μεγάλου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Coinbase ονομάζεται Coinbase Commerce και επιτρέπει την προσθήκη στο checkout των E-Shops, την πληρωμή σε μερικά από τα διαδεδομένα κρυπτονομίσματα.

To ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η νέα υπηρεσία δεν μεταφέρει τον πελάτη στην Coinbase για να πραγματοποιήσει την συναλλαγή αλλά αυτή γίνεται στην πλατφόρμα E-Shop του εμπόρου, με τον τελευταίο να έχει τον πλήρη έλεγχο της όλης διαδικασίας.

Αρχικά υποστηρίζονται πληρωμές σε Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum και Litecoin ενώ ήδη έχει γίνει ενσωμάτωση της νέας υπηρεσία στο Shopify.

Οποιαδήποτε υπηρεσία συνδέει τα κρυπτονομίσματα με τον πραγματικό κόσμο είναι ένα μεγάλο βήμα προς της ευρεία υιοθέτησή τους μια και ακόμα η όλη διαχείριση των κρυπτονομισμάτων είναι μια σχετικά πολύπλοκη υπόθεση.

Σε αντίθετη κατεύθυνση κινείται η Stripe, η οποία από το 2015 πρόσφερε πληρωμές μέσω Bitcoin, αφού σταμάτησε να υποστηρίζει το Bitcoin μια και δεν υπήρχε η απαραίτητη ζήτηση και κίνηση έτσι ώστε να καλυφθούν τα έξοδα της υπηρεσίας!
Κάτι το λογικό μια και το Bitcoin με την ρευστότητα που το διακρίνει έχει γίνει απρόσιτο για καθημερινές συναλλαγές και έχει μεταμορφωθεί σε ένα μέσο «αποθήκευσης πλούτου».

Share.

About Author

Γιώργος Κουρκουτάς

Τα τελευταία 20 χρόνια γράφει για Mobile Tech, PC Tech και Business Tech σε περιοδικά και online. Αν θα έπρεπε να ξεχωρίσει δυο έντυπα που έχει δουλέψει αυτά θα ήταν το Pixel και το RAM. Αν θα έπρεπε να διαλέξει υπολογιστή αυτοί θα ήταν η Amiga και το Raspberry Pi. Αν θα έπρεπε να διαλέξει την τεχνολογία που θα επιφέρει τo μεγαλύτερο "αναστάτωμα" αυτή θα είναι το Blockchain.

Comments are closed.