Η Crab, αντίπαλος της Uber, εξαγοράζει ινδονησιακή Startup έναντι 100 εκατ. δολ

0

Η Grab αναμένεται να ανακοινώσει την εξαγορά της Startup Kudo για πάνω από 100 εκατ. δολ. σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, το οποίο επικαλείται πηγή προσκείμενη στην υπόθεση.

Η Kudo είναι μια Startup εξ’ Ινδονησίας, η οποία εξειδικεύεται στις ηλεκτρονικές πληρωμές. Σκοπός είναι, η αντίπαλος της Uber, στη νοτιοανατολική Ασία να αυξήσει το μερίδιο αγοράς της στην περιοχή.

Για την εξαγορά θα χρησιμοποιήσει τα 700 εκατ. δολ. τα οποία έχει υποσχεθεί να επενδύσει στην Ινδονησία στην επόμενη πενταετία.

Η Kudo ιδρύθηκε το 2014 και παρέχει υπηρεσίες διαδικτυακών συναλλαγών σε πελάτες που δεν έχουν τραπεζικούς λογαριασμούς, προκειμένου να κάνουν ηλεκτρονικές αγορές, μέσω των πρακτόρων της. Καμία από τις δύο εταιρείες δεν σχολίασε το δημοσίευμα.

Εκτός από την Uber, η Grab έχει να ανταγωνιστεί και την Go-Jek, παρόμοια υπηρεσία μίσθωσης αυτοκινήτων.

Η Grab ιδρύθηκε από τον Anthony Tan, απόφοιτο του οικονομικού τμήματος του Harvard. Η  εταιρεία έλαβε χρηματοδότηση 750 εκατ. δολ. τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ ένα μήνα νωρίτερα η Go-Jek είχε εξασφαλίσει χρηματοδότηση 550 εκατ. δολ.

Να σημειωθεί ότι η αξία της Grab αυτή τη στιγμή υπολογίζεται στα 3. δισ. δολ.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.