Η Despegar «στοχεύει» στα 100 εκατ. δολ. με την είσοδό της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

0

Το ποσό των 100 εκατ. δολ. ευελπιστεί ότι θα καταφέρει να συγκεντρώσει η online ταξιδιωτική εταιρεία Despegar στην αρχική δημόσια προσφορά της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.


Η εταιρεία με έδρα της Λατινική Αμερική, υπέβαλε αίτηση για να εισαχθεί στο χρηματιστήριο με το σύμβολο «DESP». Η Despegar λειτουργεί σε περισσότερες από 20 χώρες και ξεκίνησε συνομιλίες με τις επενδυτικές τράπεζες στα τέλη του περασμένου έτους για να εισαχθεί στο Nasdaq με το προηγούμενο εταιρικό της όνομα Decolar, το οποίο χρησιμοποιεί και στη Βραζιλία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Despegar, η οποία προσφέρει κρατήσεις για ξενοδοχεία, αεροπορικές, αξιοθέατα και ενοικιάσεις αυτοκινήτων, θεωρείται «εταιρεία μονόκερος», με την αξία της να εκτιμάται στο 1 δισ. δολ., κάτι που είναι σπάνιο για Startups της Λατινικής Αμερικής.

Η Despegar ελέγχεται από την επενδυτική Tiger Global Management LLC, η οποία εδρεύει στη Νέα Υόρκη και αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτές στις Startup της Βραζιλίας.  Στους υπόλοιπους μετόχους περιλαμβάνεται και η Expedia.

Η Despegar, με έτος ίδρυσης το 1999 είχε 2,5 εκατομμύρια πελάτες, κάτι που οδήγησε σε έσοδα 248,5 εκατομμυρίων δολαρίων στο πρώτο εξάμηνο του 2017. Η κύρια πελατειακή της βάση περιλαμβάνει ταξιδιώτες από τη Λατινική Αμερική. Στο πρώτο εξάμηνο του έτους, η εταιρεία ανέφερε μεικτά έσοδα από κρατήσεις στα 2,1 δισ. δολ.

Η βασική πελατειακή της βάση είναι ταξιδιώτες από τη Λατινική Αμερική και είχε ακαθάριστες κρατήσεις ύψους 2,1 δισ. δολ. στο πρώτο εξάμηνο του 2017.

Τα έσοδά της μειώθηκαν κατά 2,5% από 421,7 εκατομμύρια δολάρια το 2015 σε 411,2 εκατ. δολ. το 2016, γεγονός που η εταιρεία το απέδωσε στην οικονομική αδυναμία της Βραζιλίας και της Αργεντινής, οι οποίες αποτελούν τις μεγαλύτερες αγορές της.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.