Η Deutsche Bank εξαγόρασε μερίδιο της Deposit Solutions

0

Η Deutsche Bank εξαγόρασε μετοχικό μερίδιο 5% της Deposit Solutions, μιας FinTech startup με έδρα το Αμβούργο.

Παρότι καμία εταιρεία δεν αποκάλυψε τους όρους του deal, η Handelsblatt μετέδωσε χθες ότι η συμφωνία ανεβάζει την αξία της Deposit Solutions κοντά στο 1 δισ. ευρώ. Εάν αληθεύει, μιλάμε για διπλασιασμό της αξίας της εταιρείας, όπως αυτή είχε διαμορφωθεί από την περσινή της χρηματοδότηση, ύψους 100 εκατ. δολαρίων.

Σύμφωνα με το Tech.eu, η Deposit Solutions – παρότι δεν επιβεβαίωσε το δημοσίευμα- δήλωσε ότι στόχος της επένδυσης της Deutsche Bank είναι να επωφεληθεί από την αναμενόμενη αύξηση της αξίας της startup. Από αυτό καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για μια επένδυση με οικονομικά και όχι στρατηγικά κίνητρα εκ μέρους της τράπεζας.

Ο Tim Sievers, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Deposit Solutions, επεσήμανε επίσης ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία «επέτρεψε» σε έναν από τους πελάτες της να αποκτήσει μερίδιο στην επιχείρηση. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι η τράπεζα χρησιμοποιεί την τεχνολογία της FinTech, από το 2017!

«Η επένδυση της Deutsche Bank είναι ένα ορόσημο για εμάς από δύο πλευρές. Πρώτον, η επέκταση της πλατφόρμας μας σε άλλες επιχειρήσεις της Deutsche Bank στη Γερμανία και στο εξωτερικό θα μας βοηθήσει να αναπτυχθούμε ακόμα πιο γρήγορα. Δεύτερον, για πρώτη φορά ένας πελάτης μας γίνεται μέτοχος της υποδομής που χρησιμοποιούν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Sievers.

Η εταιρεία βρίσκεται σε φάση διεθνούς επέκτασης και στοχεύει να «μπει» στις ΗΠΑ τους επόμενους μήνες.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.