Η Deutsche Bank κάνει Open Source τον κώδικα της!

0

Είναι από αυτές τις ειδήσεις που επιβεβαιώνουν τον αντίκτυπο που έχουν οι τεχνολογικές Startups, και το FinTech γενικά, σε παραδοσιακά τραπεζικά ιδρύματα όπως η Deutsche Bank.

Για πρώτη φορά η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα κάνει 150.000 γραμμές κώδικα, της δικής της ολοκληρωμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας διεπαφής συναλλαγών Plexus Interop, Open Source! Η πλατφόρμα συνδέει χιλιάδες πελάτες της αλλά και άλλες τράπεζες με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε τα ετερογενή συστήματα να «μιλάνε» μεταξύ τους έτσι ώστε να έχουν πρόσβαση σε αμφίδρομα δεδομένα, πληροφόρηση και συναλλαγές, ανεξαρτήτως εφαρμογών που χρησιμοποιούνται.

Αν και αρχικά θα υπάρχει μείωση των εσόδων από την συγκεκριμένη πλατφόρμα, ωστόσο στελέχη της τράπεζας εκτιμούν ότι θα υπάρχει σημαντική μείωση κόστους λειτουργίας των σχετικών τομέων στο μέλλον.

To μοντέλο Open Source στην ανάπτυξη εφαρμογών σημαίνει ότι ο αρχικός κώδικας έχει γραφτεί με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να επιδέχεται προσθήκες και βελτιώσεις τρίτων και οποιοσδήποτε μπορεί να τον κατεβάσει και να τον χρησιμοποιήσει σε άλλες εφαρμογές.

Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι και εξαιρετικά χρήσιμο και στις περιπτώσεις που η εταιρεία που έχει αναπτύξει τον αρχικό κώδικα σταματήσει τη λειτουργία της αφήνοντας δημόσια κληρονομιά τον κώδικά της.

Είναι προφανές ότι με αυτή τη κίνηση η Deutsche Bank θέλει να προσελκύσει περισσότερο κόσμο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα διεπαφής αλλά και να την κάνει ένα δημόσιο ψηφιακό εργαλείο συμβάλλοντας με αυτό το τρόπο στην ψηφιακή τραπεζική του κοντινού μέλλοντος.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.