Η EssilorLuxottica ετοιμάζεται να εξαγοράσει την GrandVision

0

Η EssilorLuxottica ιδιοκτήτρια της Ray-Ban και άλλων brands γυαλιών επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά του 76,6% της GrandVision από την HAL, σε μια κίνηση που θα ανεβάσει την αξία της ολλανδικής εταιρείας στα 7,1 εκατ. ευρώ.

Οι δύο εταιρείες συζητούν για μια εξαγορά, η τιμή της οποίας θα είναι περίπου 28 ευρώ ανά μετοχή. Το deal αυτό, εάν τελικά πραγματοποιηθεί, θα φέρει άλλη μια ενοποίηση στον χώρο των γυαλιών και ειδικά στο retail μετά τη δημιουργία της ίδιας της EssilorLuxottica, πέρυσι, σε μια συγχώνευση αξίας 54 εκατ. ευρώ.

Η συγχώνευση των Essilor και Luxottica οδήγησε σε μια νομική διαμάχη, μεταξύ του Leonardo Del Vecchio, ιδρυτή της Luxottica και του Hubert Sagnieres, προέδρου της Essilor, σχετικά με το ποιος θα ηγηθεί της νέας εταιρείας. Η διαμάχη αυτή ολοκληρώθηκε τον Μάιο με έναν διακανονισμό, στα πλαίσια του οποίου η εταιρεία επανέλαβε την επιθυμία της να διορίσει νέο CEO μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.