Το τουριστικό marketplace Evaneos εξασφαλίζει 80 εκατ. δολ. και στοχεύει στις ΗΠΑ

0

Η Evaneos σήκωσε 80 εκατομμύρια δολάρια από νέους και υπάρχοντες επενδυτές και έχει στόχο το άνοιγμα της πλατφόρμας στις ΗΠΑ, με γνώμονα πάντα την Ευρώπη. Προσφέρει ένα τουριστικό marketplace για εξατομικευμένες εκδρομές σε συνεργασία με τοπικά τουριστικά γραφεία και επαγγελματίες.

Η εταιρεία εδρεύει στο Παρίσι και δραστηριοποιείται σε εννέα μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, εστιάζοντας στους καταναλωτές στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Περισσότεροι από 300.000 ταξιδιώτες έχουν κάνει κράτηση χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα, έχοντας μια βάση δεδομένων περίπου ενός εκατομμυρίου υποψηφίων πελατών.

Η Evaneos «δοκιμάζει την πλατφόρμα της στις ΗΠΑ για περισσότερο από ένα χρόνο και θα είναι έτοιμη για ένα μεγαλύτερο άνοιγμα στις αρχές του 2019» τόνισε ο πρόεδρος της Evaneos, ενώ πρόσθεσε: «Έχουμε παρουσία στις ΗΠΑ για τους Ευρωπαίους ταξιδιώτες, αλλά θέλουμε να χτίσουμε μια υπηρεσία για Αμερικανούς ταξιδιώτες που επισκέπτονται την Ευρώπη. Πρέπει να προσαρμόσουμε την ιδέα και να δούμε πώς προσφέρονται οι εκδρομές, επειδή οι Αμερικανοί ταξιδιώτες κάνουν μικρότερες διαδρομές και περνούν λιγότερο χρόνο σε προορισμούς».

Η Evaneos ελπίζει να προσθέσει περίπου 70 νέες θέσεις εργασίας μέχρι τα τέλη του 2019, ανεβάζοντας το συνολικό δυναμικό της σε 250. Από τους 180 υπαλλήλους που απασχολούνται αυτήν την περίοδο, 40 είναι προγραμματιστές.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.