Η FinTech Raisin σήκωσε 25 εκατ. ευρώ από την Goldman Sachs

0

Η Raisin, ένα marketplace καταθετικών προϊόντων και επενδύσεων με έδρα το Βερολίνο, εξασφάλισε νέα χρηματοδότηση ύψους 25 εκατ. ευρώ από την Goldman Sachs. Η χρηματοδότηση αυτή «έρχεται» μετά από έναν τέταρτο γύρο χρηματοδότησης της Startup, ύψους 100 εκατ. ευρώ,   τον Φεβρουάριο.

Με την πλατφόρμα της, η Raisin προσφέρει προϊόντα αποταμίευσης σε όλη την Ευρώπη,  μέσω συνεργαζόμενων τραπεζών όπως οι N26, Commerzbank, o2 Banking of Telefónica Germany και Yolt. Από την ίδρυσή της το 2013, έχει μεσολαβήσει για την κατάθεση πάνω από 14 δισ. ευρώ.

Τώρα, η fintech στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας της, στην απόκτηση νέων ταλέντων και στη διεύρυνση του χαρτοφυλακίου προϊόντων της. Με τη νέα χρηματοδότηση, η Raisin σχεδιάζει επίσης να «μπει» στην αγορά των ΗΠΑ το 2020, αλλά και σε δύο νέες ευρωπαϊκές αγορές το 2019.

«Η Raisin έχει αναπτύξει μια μοναδική αγορά αποταμιεύσεων με ένα σταθερό επιχειρηματικό μοντέλο, εντυπωσιακή ανάπτυξη και πιστή πελατειακή βάση», δήλωσε η Rana Yared, Διευθύνουσα Σύμβουλος στρατηγικών επενδύσεων της Goldman Sachs. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που υποστηρίζουμε την εξαιρετική ομάδα διαχείρισης της εταιρείας στην εκτέλεση του οράματός της».

«Αυτή η επένδυση από ένα τόσο γνωστό brand είναι μια πολύ ενθαρρυντική επιβεβαίωση για μας ότι η βασική μας δραστηριότητα, καθώς και η στρατηγική ανάπτυξης, βρίσκονται στο σωστό δρόμο», πρόσθεσε ο CEO και συνιδρυτής της Raisin, Tamaz Georgadze.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.