Η GΜ θα φέρει το ηλεκτρονικό εμπόριο στο ταμπλό των αυτοκινήτων της!

0

Η General Motors θα αναβαθμίσει τους υπολογιστές των μοντέλων της με δυνατότητες ηλεκτρονικού εμπορίου απευθείας από το αυτοκίνητο μια και έχει ενδείξεις ότι οι οδηγοί και οι συνοδηγοί ενδιαφέρονται για σχετικές υπηρεσίες και προϊόντα καθώς κινούνται και προφανώς είναι καλύτερα να χρησιμοποιούν τον υπολογιστή του αυτοκινήτου παρά το Smartphone τους.

Η νέα υπηρεσία, σύμφωνα με το Pyments.com έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με την IBM και αρχικά θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες υπηρεσίες από επιλεγμένους εμπόρους σχετικά με καύσιμα, αγορά – παραγγελίες φαγητών, διαμονή κ.α.

Η υπηρεσία θα είναι στην ουσία επιδοτούμενη από τους εμπόρους μια και θα πληρώνουν την GM για να μπουν στην οθόνη του ταμπλό, αλλά και τα συνοδευτικά κόστη ασύρματης σύνδεσης 3G/4G, ενώ θα υπάρχει και διαμοιρασμός εσόδων μεταξύ GM και εμπόρων.

Το νέο marketplace θα εμφανιστεί άμεσα στους υπολογιστές περίπου 4 εκατ. οχημάτων Chevrolet, Buick, GMC και Cadillac μοντέλα 2017 και νεώτερα στις Η.Π.Α. και αναμένεται να εμπλουτιστεί με περισσότερους εμπόρους και προϊόντα μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018.

Share.

About Author

Γιώργος Κουρκουτάς

Τα τελευταία 20 χρόνια γράφει για Mobile Tech, PC Tech και Business Tech σε περιοδικά και online. Αν θα έπρεπε να ξεχωρίσει δυο έντυπα που έχει δουλέψει αυτά θα ήταν το Pixel και το RAM. Αν θα έπρεπε να διαλέξει υπολογιστή αυτοί θα ήταν η Amiga και το Raspberry Pi. Αν θα έπρεπε να διαλέξει την τεχνολογία που θα επιφέρει τo μεγαλύτερο "αναστάτωμα" αυτή θα είναι το Blockchain.

Comments are closed.