Η Google παρουσιάζει εργαλείο αναζήτησης ανοικτών δεδομένων

0

Η Google ανήγγειλε ένα νέο χαρακτηριστικό στην αναζήτηση που ονομάζεται Dataset Search, το οποίο ψάχνει δημόσια και ανοικτά δεδομένα.

Η συγκεκριμένη αναζήτηση επιτρέπει στους ερευνητές να βρουν σύνολα δεδομένων για πολλά θέματα σε «περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιστήμες, καθώς και δεδομένα από άλλους κλάδους, συμπεριλαμβανομένων κυβερνητικών δεδομένων και δεδομένων που παρέχονται από ειδησεογραφικούς οργανισμούς, όπως το ProPublica», δήλωσε η Google.

Αυτή η λειτουργία αναζήτησης θα χρησιμοποιηθεί κυρίως από επιστήμονες και ερευνητές δημοσιογράφους αλλά και όσους ενδιαφέρονται για τα δεδομένα που βρίσκονται πίσω από ένα συγκεκριμένο θέμα ή για βρίσκουν γρήγορα τέτοια δεδομένα.

Οι εκδότες και οι πάροχοι δεδομένων μπορούν να επισημάνουν τις δημοσιευμένες ιστοσελίδες δεδομένων τους, έτσι ώστε η Google να μπορεί να προβάλει αυτά τα δεδομένα. Η Google μάλιστα ενθαρρύνει τους παρόχους δεδομένων να υιοθετήσουν αυτήν τη σήμανση.

Η Google έγραψε: «Καθώς περισσότερα αποθετήρια δεδομένων χρησιμοποιούν το πρότυπο schema.org για να περιγράψουν τα σύνολα δεδομένων τους, η ποικιλία και η κάλυψη των συνόλων δεδομένων που θα βρουν οι χρήστες στην Αναζήτηση Dataset θα συνεχίσει να αυξάνεται».

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.