Η IBM επεκτείνει την παρουσία της στα τραπεζικά συστήματα

0

Μεγάλη ενίσχυση της παρουσίας της IBM στα διεθνή τραπεζικά συστήματα, ύστερα από την συμφωνία συνεργασίας της εταιρείας με 3 νέες τράπεζες, οι οποίες θα χρησιμοποιούν συστήματα IBM Z και LinuxONE.

Η εξέλιξη αυτή αναδεικνύει την δυναμική της IBM στον τραπεζικό χώρο καθώς και την δέσμευση της για υπηρεσίες κορυφαίου επιπέδου στον κεντρικό τραπεζικό και ψηφιακό μετασχηματισμό. Οι νέες τράπεζες που μπήκαν κάτω από την ομπρέλα της IBM είναι οι Bank Zero, CaixaBank και KB Kookmin Bank.

H Bank Zero είναι η νεότερη ψηφιακή τράπεζα της Νότιας Αφρικής και επέλεξε το LinuxONE να παρέχει πλατφόρμα βασισμένη σε ανοικτού κώδικα για τις βασικές τραπεζικές συναλλαγές της, ενώ ξεκίνησε τις πρώτες της δοκιμές μόλις τον περασμένο μήνα. Η CaixaBank χρησιμοποιεί την IBM Z για την τεχνολογική της υποδομή, για να ανταποκριθεί σε νέους κανονισμούς συμμόρφωσης με τα δεδομένα όπως το GDPR και να επιτρέψει τις μελλοντικές επεκτάσεις και έργα της τράπεζας.

Η KB Kookmin Bank στη Νότια Κορέα επέλεξε την IBM Z για την ασφάλεια, την απόδοση και την αξιοπιστία για τους βασικούς τραπεζικούς φόρτους εργασίας της και ως μια πορεία προς μια ψηφιακή αναδιαμόρφωση, συμπεριλαμβανομένης της τεχνητής νοημοσύνης (AI), του blockchain και του cloud. Μόλις αυτό το μήνα, η KB ανακοίνωσε τη νέα πρωτοβουλία ψηφιακού μετασχηματισμού, το «The K Project», που «πάτησε» στο IBM z14, για να βελτιώσει τις δυνατότητες ψηφιακής χρηματοδότησης και τα κανάλια άμεσης εξυπηρέτησης της τράπεζας.

Σύμφωνα με την IBM, 92 από τις 100 μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου έχουν αναθέσει σε συστήματα της τον βασικό φόρτο εργασίας τους, συμπεριλαμβανομένου του 87% όλων των συναλλαγών με πιστωτικές κάρτες και των 29 δισεκατομμυρίων συναλλαγών ATM κάθε χρόνο και πάνω από 30 δισεκατομμύρια συναλλαγές ημερησίως. Αν θελήσει κάποιος να συγκρίνει τα νούμερα, οι ημερήσιες συναλλαγές που περνάνε μέσα από τα συστήματα της IBM καθημερινά, είναι δεκαπλάσιες από τις καθημερινές αναζητήσεις στο Google.

Όσον αφορά το μέλλον, η IBM παραπέμπει στην έρευνα IDC, η οποία δείχνει ότι οι παγκόσμιες δαπάνες για την τεχνολογία της πληροφορίας (IT) από τις επιχειρήσεις χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών θα είναι περίπου 500 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.