Η IBM συναντά ξανά την ελληνική startup σκηνή

0

Μετά την πρώτη ιδιαίτερα επιτυχημένη εκδήλωση για την ελληνική startup σκηνή που η IBM διοργάνωσε πέρυσι, σε συνεργασία με την ομάδα του Startupper, φέτος η ηγέτιδα εταιρεία στον χώρο της τεχνολογίας διοργανώνει τη δεύτερη εκδήλωση για τις ελληνικές startups, αναγνωρίζοντας τη σημαντική ανάπτυξη που έχει γνωρίσει το οικοσύστημα καινοτομίας στη χώρα και φιλοδοξώντας να σταθεί αρωγός και έμπρακτος υποστηρικτής του.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου και ώρες 16.00 – 19.00 στον πολυχώρο THE HUB EVENTS (Αλκμήνης 5, Κ. Πετράλωνα) θα παρουσιαστούν τα προγράμματα IBM Global Entrepreneur Program, The Softlayer Catalyst Program και IBM Analytics Starter Program, ενώ οι συμμετέχοντες developers και τεχνολογικές εταιρείες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την εμπειρία μιας ελληνικής startup.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν, ωστόσο για την είσοδό τους σε αυτή οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει τη σχετική φόρμα συμμετοχής.

Μέσα από την εκδήλωση οι startupers θα μάθουν πώς θα μπορέσουν να αποκτήσουν πρόσβαση σε enterprise πελάτες, σε business mentors, σε επιχειρηματικές υπηρεσίες αλλά και εξειδικευμένους τεχνικούς μαζί με ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο τεχνολογιών ΙΒΜ, που θα τους βοηθήσουν να υλοποιήσουν και να κλιμακώσουν την ανάπτυξη της επιχείρησής τους.

Το πρόγραμμα

Αναλυτικά, η ατζέντα της εκδήλωσης έχει ως εξής:
16.00: Προσέλευση
16.30: Χαιρετισμός
16.45: Enabling your idea in the cloud : Find out about the IBM Bluemix™ platform
17.15: See how to design, secure publish and manage your APIs on the Cloud

17.45: Coffee break

18.00: Demo: Hands-On Infrastructure services with Softlayer
18.15: We want to team with you : IBM Startup Programs
18.25: Startup Story
18.45: What’s next – Interesting new acquisitions and services
18.55: Cocktail & Network

Η «startup συμβολή» της IBM

Σε διεθνές επίπεδο, η IBM αναγνωρίζοντας έγκαιρα την αξία που δημιουργούν οι startup εταιρείες, έχει δημιουργήσει συγκεκριμένα προγράμματα και πρωτοβουλίες για την παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών, την τεχνική εκπαίδευση και τη δωρεάν πρόσβαση σε υποδομές και λογισμικό στις νέες εταιρείες και στους developers.

Η καινοτομία και η προστιθέμενη αξία που δημιουργούν οι startup εταιρείες στην εξέλιξη της τεχνολογίας έχει αναγνωριστεί από την IBM, η οποία συνεργάζεται με εκατοντάδες startups παγκοσμίως για την ανάπτυξη νέων προϊόντων που ενισχύουν το χαρτοφυλάκιο και την πελατειακή βάση της εταιρείας.

Share.

About Author

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΟΝΑΤΟΣ

Δημοσιογράφος και επικεφαλής του Startupper.gr.

Comments are closed.