Η JP Morgan αναπτύσσει ακόμα περισσότερο τη πλατφόρμα blockchain

0

Η JPMorgan Chase σχεδιάζει να επεκτείνει τη χρήση της πλατφόρμας blockchain που έχει αναπτύξει για να βελτιώσει το σύστημα πληρωμών της τραπεζικής βιομηχανίας καθώς και για να αποκτήσουν οι Fintechs πρόσβαση στην ανάπτυξη εφαρμογών.

Η πλατφόρμα επιτρέπει στις τράπεζες να επιλύουν γρήγορα θέματα συμμόρφωσης που μπορούν να καθυστερήσουν τις πληρωμές κατά εβδομάδες. Πέρυσι, περισσότερες από 75 από τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου έγιναν μέλη του Interbank Information Network (IIN) και περισσότερες από 220 τράπεζες έχουν εγγραφεί για την βασική υπηρεσία, η οποία επιτρέπει την ανταλλαγή δεδομένων σχετικά με τις πληρωμές μέσω του δικτύου, πάντα μέσω Blockchain.

Η πλατφόρμα της J.P. Morgan ονομάζεται Quorum και βασίζεται στο Ethereum blockchain και μεταξύ άλλων μπορεί να επαληθεύσει σε πραγματικό χρόνο ότι μια πληρωμή μεταφέρθηκε σε έναν έγκυρο λογαριασμό σε όλο τον  κόσμο, μια και οι διεθνείς πληρωμές είναι αυτές που παρουσιάζουν υψηλότερα ποσοστά σφάλματος. Οι υπηρεσίες είναι επί του παρόντος δωρεάν κάτι που αναμένεται να αλλάξει στο μέλλον.

Επιπλέον, το IIN θα δημιουργήσει ένα sandbox έτσι ώστε οι FinTechs να μπορούν να χρησιμοποιήσουν το δίκτυο για να «αναπτύξουν και να ελέγξουν εφαρμογές». Αυτό αναμένεται επίσης να ξεκινήσει το τρίτο τρίμηνο, προσφέροντας στους προγραμματιστές ασφαλή μηνύματα, μεταφορά αρχείων εγγράφων, μοντελοποίηση δεδομένων κα.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.