Η JPMorgan επενδύει στα παιδικά τραπεζικά προϊόντα της Greenlight

0

Η Greenlight Financial Technology, η startup που δημιούργησε χρεωστική κάρτα και σχετική εφαρμογή για παιδιά, έκλεισε έναν γύρο χρηματοδότησης, ύψους 54 εκατ. δολαρίων. Στον γύρο ηγήθηκε η Drive Capital ενώ συμμετείχαν οι JPMorgan Chase και Wells Fargo.

Η Greenlight, με έδρα την Ατλάντα, συνδυάζει μια έξυπνη χρεωστική κάρτα και μια εφαρμογή με στόχο να βοηθήσει τα παιδιά να βελτιώσουν την χρηματοοικονομική τους παιδεία, δίνοντας παράλληλα τον έλεγχο των δαπανών στους γονείς. Από το λανσάρισμά της, περίπου μισό εκατομμύριο γονείς και παιδιά έχουν εγγραφεί στην εφαρμογή.

Οι γονείς μπορούν να επιλέξουν τα ακριβή καταστήματα στα οποία θα μπορούν να ξοδέψουν τα παιδιά τους, να διαχειριστούν τις «αγγαρείες» αλλά και το «χαρτζιλίκι» τους, να καθορίσουν τα επιτόκια που θα πληρώνουν οι ίδιοι και άλλα. Τα παιδιά, από την άλλη, παρακολουθούν το λογαριασμό τους, δημιουργούν στόχους εξοικονόμησης και μαθαίνουν να παίρνουν σωστές και υπολογισμένες αποφάσεις γύρω από τα οικονομικά τους.

Ο Thomas Richardson, επικεφαλής στρατηγικών επενδύσεων στην Wells Fargo, δήλωσε: «Η Greenlight προσφέρει στους γονείς τη δυνατότητα να δώσουν στα παιδιά τους βασική χρηματοοικονομική παιδεία, μέσω της καινοτόμου, διαδραστικής και πλήρως ψηφιοποιημένης προσφοράς προϊόντων της. Είμαστε εντυπωσιασμένοι από την ταχεία ανάπτυξη της Greenlight και ενθουσιασμένοι που θα βοηθήσουμε στην επόμενη φάση ανάπτυξής της».

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.