Η Lime ξεπέρασε τις 1 εκατομμύριο διαδρομές στην Ελλάδα!

0

Η Lime σημείωσε ένα σημαντικό ορόσημο χθες ξεπερνώντας τις 100 εκατομμύρια βόλτες, σε περισσότερες από 120 πόλεις, 30 χώρες και 5 ηπείρους!

Η Lime δημιουργήθηκε πριν από δύο χρόνια με το όραμα να κάνει την αστική ζωή πιο βιώσιμη, προσφέροντας στους ανθρώπους έναν πράσινο και έξυπνο τρόπο μετακίνησης στις πόλεις.

Σήμερα, υπάρχουν απτά αποτελέσματα καθώς ένας στους τέσσερις οδηγούς των Lime αντικαθιστά τη μετακίνηση με το αυτοκίνητο αποφεύγοντας συνολικά 25 εκατ. μίλια μετακίνησης στους τέσσερις τροχούς, μια απόσταση αντίστοιχη με 50 ταξίδια από και προς το φεγγάρι. Με την αποφυγή αυτών των μιλίων, εξοικονομήθηκαν 1,2 εκατ. γαλόνια βενζίνης και 9 χιλιάδες κυβικοί τόνοι εκπομπών διοξειδίου άνθρακα (CO2) στην ατμόσφαιρα. Για μια τέτοια ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα θα χρειαζόταν ένα δάσος 10,000 εκταρίων και διάρκεια ενός ολόκληρου χρόνου για να την απορροφήσει.

Παράλληλα, η Lime έχει ξεπεράσει τα 777 εκατ. δολάρια σε χρηματοδότηση και έχει δημιουργήσει θέσεις εργασίας για περισσότερους από 700 υπαλλήλους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στη χώρα μας, η Lime ξεκίνησε τη λειτουργία της πριν 9 μήνες και μέχρι σήμερα οι χρήστες των ηλεκτρικών πατινιών της εταιρείας έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 1 εκατομμύριο βόλτες καλύπτοντας 6,2 εκατομμύρια χιλιόμετρα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρέθυμνο και Ηράκλειο. Η συνολική απόσταση που διανύθηκε στην Ελλάδα απέτρεψε την εκπομπή 780 κυβικών τόνων διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα και εξοικονόμησε περισσότερα από 330 χιλιάδες λίτρα βενζίνης.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που η Lime έχει τόσο καλή παρουσία στην Ελλάδα, λίγους μόνο μήνες μετά την έναρξη της λειτουργίας της στη χώρα. Βλέπουμε πως οι Έλληνες απολαμβάνουν τη λύση που προσφέρουμε για την έξυπνη κινητικότητα και χρησιμοποιούν τα πατίνια μας για τις σύντομες αποστάσεις μέσα στις πόλεις, συμβάλλοντας στην αποτροπή της κυκλοφοριακής συμφόρησης και της ρύπανσης. Τα αποτελέσματα των δραστηριοτήτων μας στη χώρα δείχνουν ξεκάθαρα ότι οι Έλληνες αναζητούν οικολογικούς τρόπους για να μετακινηθούν και συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας ώστε να προσφέρουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες μας σε ακόμα περισσότερους χρήστες στην Ελλάδα», δήλωσε ο Alessio Raccagna, Διευθυντής Κυβερνητικών Σχέσεων της Lime για την Ιταλία και την Ελλάδα.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.