Η Lyft αποσύρει τα ηλεκτρικά scooters σε τρεις πόλεις των ΗΠΑ

0

Την απόσυρση αρκετών χιλιάδων ηλεκτρικών scooters στην Νέα Υόρκη, την Ουάσιγκτον και το Σαν Φρανσίσκο ανακοίνωσε την Κυριακή η εταιρεία μεταφορών σε app Lyft, λόγω προβλημάτων που παρατηρήθηκαν στα φρένα τους.

“Πρόσφατα λάβαμε έναν μικρό αριθμό παραπόνων από χρήστες σχετικά με το σύστημα πέδησης του μπροστινού τροχού. Για λόγους ασφαλείας αποσύρουμε προς το παρόν, προληπτικά τα scooters”, ανέφερε η εταιρεία σε μήνυμα που εστάλη στους πελάτες της εχθές.

Η Lyft θα αποσύρει περίπου 3.000 ηλεκτρικά scooters συνολικά και στις τρεις αυτές πόλεις και θα τα αντικαταστήσει σε συμβατικά ποδήλατα. Σημειώνεται ότι η εταιρεία λειτουργεί σήμερα περίπου 20.000 ποδήλατα σε Νέα Υόρκη, Ουάσιγκτον και Σαν Φρανσίσκο, εκ των οποίων τα 3.000 περίπου είναι ηλεκτρικά. Ορισμένα από τα ηλεκτρικά scooters βρίσκονται ακόμη στα σημεία στάθμευσης, ωστόσο οι χρήστες δεν μπορούν πλέον να τα μισθώσουν.

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναπτύσσει ένα νέο μοντέλο ηλεκτρικών scooters, το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει στους δρόμους σύντομα.

Σημειώνεται ότι η Lyft έγινε πέρυσι ο μεγαλύτερος διαχειριστής ποδηλάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες, εξαγοράζοντας την εταιρεία Motivate, ιδιοκτήτρια των Citi Bike της Νέας Υόρκης και Capital Bikeshare της Ουάσιγκτον, επεκτείνοντας έτσι την υπηρεσία ενοικίασης ποδηλάτων και σε άλλες πόλεις όπως το Σικάγο, η Βοστώνη και το Πόρτλαντ.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στη στρατηγική της εταιρείας να προσφέρει μια ευρύτερη γκάμα επιλογών αστικής μετακίνησης, πέρα από τον διαμοιρασμό διαδρομών οχημάτων, μέσω ενοικίασης αυτοκινήτων, ποδηλάτων και scooters, με στόχο να ανταποκριθεί στον αυξανόμενο ανταγωνισμό από την Uber, που πέρυσι εξαγόρασε την startup εταιρεία ενοικίασης ηλεκτρικών ποδηλάτων Jump Bikes.

Σύμφωνα, μάλιστα, με το ενημερωτικό δελτίο που είχε καταθέσει η Lyft πριν την εισοδό της στο χρηματιστήριο στο τέλος Μαρτίου, το μερίδιό της στην αμερικανική αγορά κοινόχρηστων μεταφορών ανήλθε στο 39% τον Δεκέμβριο του 2018, από 22% που ήταν στα τέλη του 2016.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.