Η Mastercard συνεργάζεται με τη Samsung για τη διασφάλιση της ψηφιακής ταυτότητας online και offline

0

Η Mastercard ανακοίνωσε την Τρίτη, 21 Μαϊου, ότι συνεργάζεται με τη Samsung για να αναπτύξει τρόπους με τους οποίους οι χρήστες θα επαληθεύουν την ψηφιακή τους ταυτότητα σε κινητές συσκευές.

Σε δελτίο τύπου, η Mastercard αναφέρει ότι σήμερα οι πολίτες πρέπει να διαχειρίζονται πολλαπλούς κωδικούς πρόσβασης και διαδικασίες, ώστε να διασφαλίζουν ότι τα δεδομένα και τα χρήματά τους παραμένουν ασφαλή. Παράλληλα, τους ζητείται συνεχώς να δίνουν προσωπικές πληροφορίες σε πολλά μέρη. Όσο περισσότερο κοινοποιούνται αυτά τα στοιχεία, τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος για την ασφάλειά τους. Η συνεργασία της Mastercard με τη Samsung στοχεύει στο να λύσει αυτό ακριβώς το πρόβλημα.

«Η ψηφιακή και φυσική ζωή μας συγχωνεύονται και χρειαζόμαστε μια λύση που να αντικατοπτρίζει αυτή την πραγματικότητα«, αναφέρει στο δελτίο τύπου ο Ajay Bhalla, Πρόεδρος Ψηφιακών και Πληροφοριακών Λύσεων της Mastercard. «Χωρίς τον έλεγχο του τρόπου με τον οποίο χρησιμοποιούνται τα δεδομένα τους, οι άνθρωποι βασίζονται σε ξεπερασμένα συστήματα που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλειά τους. Η συνεργασία μας με τη Samsung προωθεί μια λύση ψηφιακής ταυτότητας που συνδέεται με μια αξιόπιστη συσκευή – το κινητό τηλέφωνο – που χρησιμοποιείται από εκατομμύρια ανθρώπους κάθε μέρα.»

Μέσω της συμμαχίας, αναφέρουν οι εταιρείες, οι χρήστες θα έχουν σύντομα πρόσβαση σε δυνατότητες ψηφιακής ταυτότητας τόσο για τον φυσικό όσο και για τον ψηφιακό κόσμο, στις κινητές τους συσκευές. Αυτό θα προσφέρει στους καταναλωτές έναν ευκολότερο τρόπο αλληλεπίδρασης με τις επιχειρήσεις, είτε πρόκειται για το άνοιγμα ενός νέου τραπεζικού λογαριασμού, είτε για κοινωνικά μέσα δικτύωσης, είτε για online αγορές. Η Mastercard τονίζει ότι η συνεργασία με τη Samsung αποτελεί μέρος της δέσμευσης της να βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι διαχειρίζονται την ψηφιακή τους ταυτότητα.

«Στη Samsung πιστεύουμε ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να έχουν πλήρη έλεγχο της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας της προσωπικής τους ταυτότητας και είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τη Mastercard για να φέρουμε την πρώτη λύση ψηφιακής ταυτότητας σε smartphones της Samsung», δήλωσε ο Yongje Kim, επικεφαλής εξυπηρέτησης πελατών της Samsung Electronics Mobile.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.