Η Merck αναζητά startups για συνεργασία και χρηματοδότηση

0

Η Merck, μια από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες στον κόσμο αναζητά -σχετικές με το αντικείμενο- startups προκειμένου να δημιουργήσει μαζί τους νέες φαρμακευτικές λύσεις.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ψάχνει 12 startups τις οποίες θα χρηματοδοτήσει αλλά και θα «επιταχύνει» συνεργαζόμενη μαζί τους. Για τον σκοπό αυτό δημιούργησε το Merck Accelerator program, ένα τρίμηνο πρόγραμμα στο οποίο καλούνται να συμμετάσχουν startups που δραστηριοποιούνται σε κάποια -ανερχόμενα για την Merck- πεδία, όπως οι τεχνολογίες υγρής βιοψίας, το «φυτικό» κρέας, αλλά και σε βασικά πεδία ενασχόλησης της Merck, δηλαδή την υγεία και τις βιολογικές επιστήμες.

Για να δελεάσει τις startups, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το 90% των νεοσύστατων επιχειρήσεων που «αποφοίτησαν» από τον τελευταίο Merck Accelerator τον Απρίλιο ήδη συνεργάζονται ή βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για να συνεργαστούν με τη Merck. Εκτός όμως από μια υποσχόμενη συνεργασία, η Merck θα δώσει στις startups πρόσβαση στους πόρους της εταιρείας και στους 50 χιλ. ειδικούς που εργάζονται γι’ αυτήν καθώς και 50 χιλ. ευρώ σε seed χρηματοδότηση, χωρίς μερίδιο μετοχών.

Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα έχουν ήδη ξεκινήσει. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή, εδώ.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.