Η N26 φτάνει στο Ηνωμένο Βασίλειο… κλείνοντας το μάτι σε Revolut και Monzo

0

H N26, η οποία ήδη αριθμεί 1,5 εκατομμύρια πελάτες σε 17 ευρωπαϊκές χώρες, ξεκίνησε τις τραπεζικές της υπηρεσίες σε περίπου 50.000 συνδρομητές του Ηνωμένου Βασιλείου. Το αρχικό λανσάρισμα θα γίνει για τους φίλους και την οικογένεια του τρέχοντος προσωπικού, ακολουθούμενο από αυτούς που βρίσκονται στη λίστα αναμονής του, ενώ η τράπεζα θα κάνει επίσημο ντεμπούτο τον Νοέμβριο.

Δεδομένου ότι η N26 διαθέτει ήδη γερμανική τραπεζική άδεια, η εταιρεία μπορεί επίσης να λειτουργεί στο Ηνωμένο Βασίλειο χωρίς να έχει ξεχωριστή άδεια. Οι Βρετανοί πελάτες θα λάβουν έναν λογαριασμό σε λίρες και μια χρεωστική κάρτα. Η ταχεία επέκτασή της αποτελεί πιθανή πρόκληση τόσο για την Revolut όσο και για την Monzo, καθώς επίσης και την RBS που πριν λίγες ημέρες εγκαινίασε την ψηφιακή τράπεζα Bó.

Η εταιρεία αναφέρει ότι η εφαρμογή της N26 δίνει στους πελάτες της «την απόλυτη ευελιξία να οργανώνουν, να ελέγχουν και να ενημερώνουν τον οικονομικό κόσμο τους». Μετά την εγγραφή στην εφαρμογή της, οι χρήστες έχουν τις αγορές τους κατηγοριοποιημένες αυτόματα και μπορούν να οργανώσουν τα χρήματά τους σε επιμέρους λογαριασμούς για να θέσουν εύκολα οικονομικούς στόχους.

Ο συνιδρυτής της N26 Valentin Stalf δήλωσε ότι: «Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μία από τις πλέον ψηφιακά προηγμένες χώρες στον κόσμο. Έχουμε επανασχεδιάσει τις τραπεζικές εργασίες για την ψηφιακή εποχή και ως εκ τούτου είμαστε η ταχύτερα αναπτυσσόμενη τράπεζα σε app σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές στις οποίες δραστηριοποιούμαστε».

Η ψηφιακή τράπεζα απασχολεί πάνω από 500 άτομα σε 46 εθνικότητες και τρεις τοποθεσίες και στοχεύει να ξεκινήσει τις υπηρεσίες της στις ΗΠΑ το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.