Η New Vector εξασφάλισε 8,5 εκατ. δολάρια για τον «διάδοχο του WhatsApp»

0

Η New Vector εξασφάλισε 8,5 εκατ. δολάρια για να προωθήσει περαιτέρω στην αγορά το open-source δίκτυο επικοινωνίας που δημιούργησε, σε μια προσπάθεια να προσφέρει μια ασφαλή (από άποψη ιδιοκτησίας και προστασίας δεδομένων) εναλλακτική στις γνωστές εφαρμογές μηνυμάτων.

Η New Vector δημιουργήθηκε για να εμπορευματοποιήσει το δίκτυο αυτό που ανέπτυξαν οι συνιδρυτές της, το οποίο ονομάζεται Matrix. Το Matrix είναι ακριβώς αυτό που είπαμε, ένα παγκόσμιο δίκτυο, πάνω στο οποίο οι χρήστες (κυβερνήσεις, εταιρείες και ιδιώτες) μπορούν να «χτίσουν» δικές τους υποδομές, να επικοινωνήσουν με ασφάλεια, και, όπως ισχυρίζεται η εταιρεία, να διατηρήσουν την κυριότητα και τον έλεγχο των δεδομένων τους.

Σύμφωνα με το Tech.eu, η New Vector, η εταιρεία που «ανέλαβε» την εμπορική υιοθέτηση του Matrix, δημιουργήθηκε το 2017 και από τότε έχει αναπτυχθεί κατά 400%, έχει 11 εκατ. χρήστες ενώ έχει χρησιμοποιηθεί, μεταξύ άλλων, από την Γαλλική και Αμερικανική κυβέρνηση και τη Wikimedia. Πλέον το δίκτυο ανταγωνίζεται «τιτάνες» όπως το WhatsApp και το Slack και η νέα χρηματοδότηση έρχεται να το ενισχύσει περαιτέρω.

Ο CEO της New Vector και co-founder του Matrix, Matthew Hodgson, πιστεύει ότι η μέχρι σήμερα ανάπτυξη του δικτύου «δείχνει» ότι οι εφαρμογές που βασίζονται σε αυτό τελικά θα κυριαρχήσουν στην αγορά. «Διασφαλίζοντας ότι εκεί έξω υπάρχουν εφαρμογές που παρέχουν μια αξιόπιστη εναλλακτική στο Slack και το WhatsApp, το Matrix θα γίνει ο φυσικός διάδοχος των σημερινών εφαρμογών μηνυμάτων», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.