Η Octopus Ventures σηκώνει 280 εκατ. δολ. για επενδύσεις αρχικού σταδίου

0

Η Octopus Ventures ανακοίνωσε ότι έκλεισε νέα χρηματοδότηση 280 εκατ. δολ. ανεβάζοντας το συνολικό ενεργητικό της στα 1,2 δισ. δολ. με στόχο την επέκταση των επενδύσεων της σε Ευρώπη και διεθνώς. 

Το VC με έδρα το Λονδίνο και γραφεία σε Ν. Υόρκη, Σαγκάη και Σιγκαπούρη ιδρύθηκε πριν από μια δεκαετία και έχει επενδύσει σε 89 Startups μέσω 199 γύρων χρηματοδότησης, με τον τελευταίο χρόνο να έχει προχωρήσει σε 16 deals.

«Πάντα πιστεύαμε ότι οι πιο ταλαντούχοι και φιλόδοξοι επιχειρηματίες επιλέγουν τους υποστηρικτές τους και όχι το αντίστροφο», δήλωσε ο CEO της Octopus Ventures, Alliott Cole.
«Το επιχειρηματικό δίκτυο του Ηνωμένου Βασιλείου εξελίχθηκε ραγδαία τα τελευταία 11 χρόνια και οι πόροι που έχουμε στη διάθεσή μας θα μας εξοπλίσουν καλύτερα για να υποστηρίξουμε τις καινοτόμες τεχνολογίας του μέλλοντος που θα κάνουν το Disrupt. Πλέον υπάρχει μια σταθερή ροή ταχέως αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων και είμαστε ενθουσιασμένοι που υπάρχουν πολλές Startups επιπέδου Seed και πρώιμης φάσης που μπορούμε να βοηθήσουμε αναπτυχθούν«, συνέχισε. 

Οι πιο αξιοσημείωτες επενδύσεις της εταιρείας περιλαμβάνουν τις Big Health, Digital Shadows, Eve, Graze, Magic Pony, SwiftKey, Secret Escapes και Zoopla. Η Octopus έχει στο ενεργητικό της 10 exits συμπεριλαμβανομένων εξαγορών από τη Microsoft, την Amazon και Google.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.