Η Perceptual Robotics σήκωσε 600 χιλ. ευρώ από την Metavallon VC

0

Η Metavallon VC ανακοίνωσε την επένδυσή της στην εταιρεία Perceptual Robotics, η οποία αναπτύσσει αυτόνομα drones και αλγόριθμους ηλεκτρονικής όρασης (computer vision algorithms) για τον εντοπισμό και την ανάλυση σφαλμάτων σε μεγάλες υποδομές.

Η εταιρεία που ιδρύθηκε από τον Κώστα Καραχάλιο, τον Δημήτρη Νικολαΐδη και τον Kevin Lind, δραστηριοποιείται στον χώρο της ρομποτικής και της τεχνητής νοημοσύνης και το πρώτο της προϊόν, το Dhalion, αποτελεί ένα αυτόνομο drone για επιθεωρήσεις υποδομών, με πρώτη την αγορά των ανεμογεννητριών.

Το σύστημα προσφέρει ολοκληρωμένες δυνατότητες επιθεωρήσεων, από την λήψη δεδομένων και την ανίχνευση ελαττωμάτων με την χρήση τεχνικών μηχανικής μάθησης (machine learning defect identification) έως και reporting στο cloud καθώς μειώνει δραστικά τον χρόνο και τους πόρους που απαιτούν οι επιθεωρήσεις, οι περισσότερες των οποίων διενεργούνται προς το παρόν χειροκίνητα.

Η Perceptual Robotics έχει προσελκύσει ήδη το ενδιαφέρον της αγοράς και συνεργάζεται με πολλούς ιδιοκτήτες, διαχειριστές και κατασκευαστές ανεμογεννητριών, καθώς και με παρόχους υπηρεσιών επιθεωρήσεων.

Η επένδυση θα χρησιμοποιηθεί για την βελτίωση του προϊόντος, την επιτάχυνση της εμπορευματοποίησης της αιολικής ενέργειας και για την μεταφορά της τεχνολογίας της σε παρακείμενες αγορές. Η εταιρεία, επιπλέον, επεκτείνει την ομάδα της στην Ελλάδα με επιπλέον προσλήψεις και νέες θέσεις εργασίας.

Τα ρομποτικά συστήματα θα βρίσκονται στην καρδιά της επόμενης βιομηχανικής επανάστασης και με την υποστήριξη της Metavallon VC θα ενισχύσουμε τις δυνατότητές μας στον τομέα των αυτόνομων επιθεωρήσεων. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με την Metavallon VC επιταχύνοντας έτσι τις εμπορικές μας δραστηριότητες”, σημειώνει ο Κώστας Καραχάλιος Perceptual Robotics CEO.

“Πιστεύουμε ότι η Perceptual Robotics θα αλλάξει τον τρόπο που γίνονται οι επιθεωρήσεις υποδομών, μειώνοντας τον χρόνο και το κόστος που απαιτούν. Αυτή είναι μια νέα, εξελισσόμενη αγορά και η Perceptual Robotics είναι από τους πρώτους παίκτες παγκοσμίως που μπορούν να προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο σύστημα”, προσθέτει ο Γιώργος Μούσμουλας, Partner στην Metavallon VC.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.