Η Revolut συνεργάζεται με τη Mastercard για να επιταχύνει την επέκτασή της στις ΗΠΑ

0

Μια νέα συμφωνία με τη Mastercard υπέγραψε η βρετανική Revolut, με στόχο να επιταχύνει την επέκτασή της στις ΗΠΑ.

Η συμφωνία προβλέπει ότι όλες οι χρεωστικές κάρτες της εταιρείας στις ΗΠΑ θα εκδοθούν από τη Mastercard,ενώ το όνομα της εταιρείας θα φέρουν και περίπου οι μισές ευρωπαϊκές κάρτες της Revolut.

Σύμφωνα με δηλώσεις του CEO της εταιρείας, Nik Storonsky, στο CNBC, η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει κάποιες νέες τεχνολογίες της Mastercard, συμπεριλαμβανομένης μίας πλατφόρμας που επιτρέπει πληρωμές απευθείας από μία κάρτα σε μία άλλη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο deal έρχεται λίγο μετά από τη συνεργασία της Revolut με τον μεγαλύτερο ουσιαστικά αντίπαλο της Mastercard, τη Visa. Αυτή η συνεργασία, όπως ανακοινώθηκε τότε, θα βοηθήσει τη Revolut να προσλάβει 3,500 άτομα μέχρι το καλοκαίρι του 2020 προκειμένου να υποστηρίξει την παγκόσμια επέκτασή της.

Παρά το γεγονός, ότι με τη νέα συμφωνία η Mastercard «αναλαμβάνει» την έκδοση χρεωστικών καρτών στην αμερικανική αγορά, η Visa θα παραμείνει πίσω από το 75% των καρτών της Revolut πέραν της Ευρώπης και έχει δηλώσει ότι σχεδιάζει να υποστηρίξει τη μελλοντική «είσοδο» της εταιρείας στις ΗΠΑ.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.