Η SEAT συνεργάζεται με την Grupo Sesé για την μεταφορά εξαρτημάτων με drones

0

Το εργοστάσιο της SEAT στη Martorell είναι το πρώτο στην Ισπανία που δέχεται παραδόσεις εξαρτημάτων με drones, σε συνεργασία με την την ισπανική αυτοκινητοβιομηχανία, Grupo Sesé.

Η μεταφορά των πρώτων εξαρτημάτων μεταξύ δύο εργοστασίων έγινε επίσημα σήμερα και από εδώ και στο εξής θα συνεχιστούν οι παραδόσεις τιμονιών και αερόσακων από την Grupo Sesé στην SEAT. Το δοκιμαστικό σχέδιο διεξάγεται υπό την εποπτεία των ισπανικών αρχών και θα προχωρήσει σε μια πειραματική φάση με αρκετές πτήσεις ανά ημέρα.

Η χρήση drones θα βελτιώσει την ευελιξία στις γραμμές παραγωγής συνδέοντας τις δύο εγκαταστάσεις σε μόλις 15 λεπτά, αντί για 90 που απαιτούνταν για την μεταφορά τους με φορτηγό. Έτσι, κάθε φορά που απαιτείται ένα εξάρτημα στη γραμμή παραγωγής, η παράδοση θα πραγματοποιείται γρήγορα, βελτιώνοντας έτσι την αποτελεσματικότητα.

Ο Christian Vollmer, Αντιπρόεδρος Παραγωγής και Εφοδιασμού της SEAT, που είχε αυτή την ιδέα, δήλωσε ότι «η σημερινή πτήση είναι το πρώτο βήμα για την αλλαγή της αλυσίδας εφοδιασμού στις αυτοκινητοβιομηχανίες. Η παράδοση με χρήση drones πρόκειται να φέρει επανάσταση στην εφοδιαστική, αφού στην περίπτωση της SEAT, θα μειώσει το χρόνο παράδοσης κατά 80%. Με αυτήν την καινοτομία θα γίνουμε πιο αποτελεσματικοί, ευέλικτοι και ανταγωνιστικοί, καθώς και πολύ πιο βιώσιμοι».

Ο Ángel Pueyo, CEO της Grupo Sesé ανέφερε ότι «το project αυτό είναι ένα σαφές παράδειγμα της πρόθεσης μας να είμαστε πρωτοπόροι στην ανάπτυξη καινοτομίας και διαδικασιών που μπορούν να βελτιστοποιήσουν και να βελτιώσουν την αλυσίδα εφοδιασμού των πελατών μας.»

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.