Η Softbank επενδύει 940 εκατ. δολάρια σε Startup αυτόνομης παράδοσης ωνίων

0

H Nuro ανακοίνωσε νέα μεγάλη επένδυση από την Softbank ύψους 940 εκατ. δολαρίων με εκτιμώμενη αξία 2,7 δισ. δολαρίων. Η Nuro ιδρύθηκε το 2016 από δυο πρώην μηχανικούς της Google και έχει τη έδρα της στη Silicon Valley.

Η επένδυση έγινε μέσω του ονομαστού Vision Fund των 100 δισ. δολαρίων με την Nuro να σχεδιάζει αυτόνομα οχήματα ειδικά φτιαγμένα για να παραδίδουν τσάντες από σούπερμάρκετ και πακέτα από εστιατόρια στους πελάτες στο σπίτι τους. Η Startup μάλιστα ανακοίνωσε πρόσφατα συνεργασία με την μεγάλη αλυσίδα σούπερμαρκετ, Krogger.

H Nuro με αυτή την επένδυση έχει ήδη σηκώσει συνολικά 1 δισ. δολάρια και μαζί με την Softbank επένδυσαν και οι προηγούμενοι επενδυτές της, Gaorong Capital και Greylock Partners.

Η νέα μεγάλη επένδυση ήρθε λίγο μετά την εμπορική λειτουργία της υπηρεσίας στο Scottsdale της Arizona, σε πραγματικές συνθήκες.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.