Η SpaceX και η Boeing θα μεταφέρουν τους Αμερικανούς αστροναύτες στο διάστημα

0

Μετά από έναν τετραετή διαγωνισμό, η NASA κατάφερε να αξιοποιήσει τις εμπορικές εταιρείες πτήσεων SpaceX και Boeing για να μεταφέρουν αστροναύτες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό από το έδαφος των ΗΠΑ από το 2017, όπως ανακοίνωσαν οι υπάλληλοι της υπηρεσίας.

Αν όλα πάνε σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο οι δύο εταιρείες θα μειώσουν ή θα μηδενίσουν την εξάρτιση της NASA από την υπηρεσία τροχιάς της Ρωσίας.

«Η σημερινή ανακοίνωση κάνει ένα βήμα γι αυτό που πρόκειται να είναι το πιο φιλόδοξο και συναρπαστικό κεφάλαιο στην ιστορία της NASA και των επανδρωμένων διαστημικών πτήσεων», δήλωσε ο υπεύθυνος της NASA Charles Bolden.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Leave A Reply