Η Tesla εξαγοράζει την εταιρεία μπαταριών Maxwell Technologies

0

Στην εξαγορά της εταιρείας κατασκευής μπαταριών Maxwell Technologies, έναντι τιμήματος ύψους 218 εκατ. δολαρίων σε μετοχών, προχωρά η Tesla, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να ενισχύσει την συγκεκριμένη δραστηριότητα σε μια εποχή που επιδιώκει την αύξηση της παραγωγής του Model 3.

Η Maxell, στο πελατολόγιο της οποίας περιλαμβάνονται εταιρείες όπως η General Morors και η Lamborghini, κατασκευάζει υπερπυκνωτές που χρησιμοποιούνται σε μπαταρίες αυτοκινήτων για να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής τους, όπως και για την αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας σε δίκτυα.

Η τεχνολογία αποθήκευσης ενέργειας είναι εξάλλου καταλυτικής σημασίας για δύο βασικά προϊόντα που παράγει η Tesla, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας για κατοικίες και δίκτυα.

“Αναζητούμε πάντα πιθανές εξαγορές που έχουν σημασία για την εταιρεία και την υποστήριξη της αποστολής της που είναι να επιταχύνει τη μετάβαση του κόσμου στην αειφόρο ενέργειας”, δήλωσε εκπρόσωπος της αμερικανικής εταιρείας με αφορμή την εξαγορά της Maxwell.

Η προσφορά της Tesla για τη Maxwell αποτιμά τη μετοχή της τελευταίας στα 4,75 δολάρια ανά μετοχή, που αντιπροσωπεύουν premium 55% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος του τίτλου στη συνεδρίαση της Παρασκευής, 1 Φεβρουαρίου.

Η Maxwell εκτιμά ότι η συμφωνία, η οποία έχει ήδη εγκριθεί από το διοικητικό της συμβούλιο, θα ολοκληρωθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2019 ή λίγο αργότερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα αποκλειστικός προμηθευτής κυψελών μπαταρίας της Tesla ήταν η ιαπωνική Panasonic.

Πηγή: Emea.gr

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.