Η TransferWise σήκωσε 292 εκατ. δολάρια σε νέο γύρο χρηματοδότησης

0

Η βρετανική Startup μεταφοράς χρημάτων, TransferWise, σήκωσε 292 εκατ. δολάρια σε νέο γύρο χρηματοδότησης, ανεβάζοντας την αξία της σε 3,5 δισ. δολάρια. Μέχρι σήμερα, η TransferWise έχει συγκεντρώσει 689 εκατ. Δολάρια από χρηματοδοτήσεις.

Σύμφωνα με το Reuters, του γύρου ηγήθηκαν οι Lead Edge Capital, Lone Pine Capital και Vitruvian Partners. Συμμετείχαν επίσης οι ήδη υπάρχοντες επενδυτές Baillie Gifford και Andreessen Horowitz ενώ στην εταιρεία επένδυσε και η BlackRock. Σε προηγούμενους γύρους συμμετείχαν οι Sir Richard Branson, Valar Ventures and ο συνιδρυτής της PayPal, Max Levchin.

Η TransferWise προσφέρει έναν φθηνότερο και ευκολότερο τρόπο, σε σχέση με τις τράπεζες, για μεταφορές χρημάτων διεθνώς. Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2011, έχει περίπου 5 εκατ. πελάτες και, σύμφωνα με το Reuters, διαχειρίζεται 5,08 δισ. δολάρια μηνιαίως!

Η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 7,88 εκατ. δολάρια και έσοδα 148,61 εκατ. δολάρια στο τέλος του οικονομικού έτους, τον Μάρτιο του 2018.

«Είναι μια ευκαιρία να φέρουμε νέους επενδυτές, να φέρουμε τους σωστούς ανθρώπους για την επόμενη φάση ανάπτυξης και να επικυρώσουμε ότι χτίζουμε κάτι με συνεχώς αυξανόμενη αξία«, δήλωσε ο Kristo Käärmann, CEO και συνιδρυτής της TransferWise.

Όπως αναφέρει το Reuters, η εταιρεία απασχολεί σήμερα 1.600 άτομα σε δώδεκα γραφεία παγκοσμίως και σχεδιάζει να προσλάβει 750 άτομα το επόμενο έτος.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.