Η Uber συνεργάζεται με γαλλική startup και προσθέτει στον στόλο της μηχανάκια

0

Προς κάθε κατεύθυνση «πιέζει» η Uber, με νέες υπηρεσίες και δοκιμαστικές λειτουργίες να ανακοινώνονται συνεχώς.

Πρόσφατα γράψαμε για το Uber Works, μια εφαρμογή που «βρίσκει δουλειά» σε περιστασιακά εργαζόμενους, λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι η Uber «μπαίνει» στο delivery προϊόντων σουπερμάρκετ ενώ μόλις σήμερα ανακοινώθηκε ότι η εταιρεία, ενισχύει την βασική της δραστηριότητα, τις αστικές μετακινήσεις, προσθέτοντας στον στόλο της ηλεκτρικά μηχανάκια!

Σύμφωνα με πληθώρα δημοσιευμάτων, η Uber ενώνει τις δυνάμεις της με την Cityscoot, μια γαλλική startup, η οποία «τρέχει» μια υπηρεσία αντίστοιχη της Uber αλλά με μηχανάκια, σε πολλές πόλεις στην Ιταλία και τη Γαλλία. Από τον επόμενο μήνα, όσοι βρίσκονται -αρχικά μόνο- στο Παρίσι, θα μπορούν να «κλείσουν» και να πληρώσουν μια διαδρομή με μηχανάκι μέσω της εφαρμογής της Uber.

Η Cityscoot προσφέρει περίπου 4.000 ηλεκτρικά μηχανάκια σε ολόκληρο το Παρίσι και, όπως και με άλλες υπηρεσίες κοινής χρήσης, οι χρήστες μπορούν να δουν τη θέση όλων των οχημάτων στον χάρτη της εφαρμογής. Κάθε διαδρομή κοστίζει περίπου 29 λεπτά ανά λεπτό, με την πληρωμή να γίνεται αυτόματα στον λογαριασμό Uber του χρήστη.

«Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Uber προσφέρει μηχανάκια στην εφαρμογή της … και το βλέπουμε ως ένα ακόμη βήμα προς το στόχο μας να γίνουμε ένα one-stop shop για όλες τις μεταφορικές ανάγκες», ανέφερε η Uber σε σχετική δημοσίευση στο blog της.

 

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.