Η Volkswagen λήγει τη συνεργασία της με την Startup Aurora

0

Η Volkswagen λήγει τη συνεργασία της με την Startup Aurora και θα ξεκινήσει σύντομα να συνεργάζεται με την Argo Al, αυτόνομη μονάδα της Ford.

Νωρίτερα φέτος, η VW και η Ford ανακοίνωσαν την έναρξη μιας νέας παγκόσμιας «συμμαχίας» με σκοπό την κοινή ανάπτυξη οχημάτων.

Η VW δήλωσε ότι οι δραστηριότητες που σχετίζονται με την Aurora έχουν ολοκληρωθεί και ότι οι συνομιλίες με τη Ford «προχωρούν πολύ καλά», σύμφωνα με τους Financial Times.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, η συνεργασία της VW και της Argo AI της Ford θα επιτρέψει στις αυτοκινητοβιομηχανίες να μειώσουν το κόστος, διατηρώντας παράλληλα τον έλεγχο της ανάπτυξης υλικού και λογισμικού.

«Η Volkswagen Group ήταν ένας θαυμάσιος συνεργάτης της Aurora από τις πρώτες μέρες της ανάπτυξης του Aurora Driver. Καθώς η πλατφόρμα μας μεγαλώνει και ωριμάζει, συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με μια αυξανόμενη ποικιλία συνεργατών που συμπληρώνουν την τεχνογνωσία μας και διευρύνουν την εμβέλεια του προϊόντος μας», δήλωσε η Startup αυτόνομων οχημάτων.

Η είδηση για τη λήξη της συνεργασίας έρχεται μόλις μία μέρα μετά την ανακοίνωση συνεργασίας της Fiat Chrysler με την Aurora, με σκοπό την δημιουργία αυτόνομων οχημάτων για εταιρικούς πελάτες.

Share.

Comments are closed.