Οι CEOs των Cybersecurity Startups θα πρέπει να σκέφτονται σαν στρατιωτικοί

0

Τρία χρόνια πριν, κάθε εβδομάδα, γινόντουσαν πάνω από 20.000 επιθέσεις σε εταιρικά υπολογιστικά συστήματα, σήμερα οι επιθέσεις έχουν φτάσει τις 700.000!

Ο τομέας της άμυνας και της εξασφάλισης των εταιρικών δεδομένων ειδικά σε μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις είναι εξαιρετικά δραστήριος επενδυτικά αλλά και τεχνολογικά-επιχειρηματικά σε επίπεδο Startups.

Το Ισραήλ έχει τουλάχιστον 450 Cybersecurity Startups οι οποίες έχουν πάρει περίπου το 20% των παγκόσμιων επενδύσεων στον συγκεκριμένο τομέα.

Πολλές εξ΄αυτών των Startups έχουν δημιουργηθεί μέσα από το VC Team8 το οποίο προσφέρει ολοκληρωμένες επιχειρηματικές υπηρεσίες incubation και acceleration και έχει την έδρα του στο Τελ Αβίβ.

Το VC – Cybersecurity incubator Team8 ιδρύθηκε το 2014 από τους Nadav Zafrir, Israel Grimberg και Liran Grinberg, και οι τρεις πρώην στρατιωτικά στελέχη με μεγάλη εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα. Ειδικά ο CEO Nadav Zafrir (κεντρική φωτογραφία) ήταν ο διοικητής της γνωστή μονάδας τεχνολογίας και αντικατασκοπίας 8200 των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF).

Η εταιρεία θεωρείται παγκόσμιος ηγέτης στον χώρο της και μόλις ανακοίνωσε ότι οι Microsoft και Qualcomm επένδυσαν σε αυτή φτάνοντας το συνολικό ποσό των επενδύσεων στα 92 εκατομμύρια δολάρια.
Άλλοι επενδυτές συμπεριλαμβάνουν μεταξύ άλλων και τις: Accenture, AT&T, Cisco, Alcatel-Lucent, Temasek και Nokia ενώ η Team8 συνεργάζεται ήδη με την τράπεζα Citi αλλά και την Google.

Share.

About Author

Τα τελευταία 20 χρόνια γράφει για Mobile Tech, PC Tech και Business Tech σε περιοδικά και online. Αν θα έπρεπε να ξεχωρίσει δυο έντυπα που έχει δουλέψει αυτά θα ήταν το Pixel και το RAM. Αν θα έπρεπε να διαλέξει υπολογιστή αυτοί θα ήταν η Amiga και το Raspberry Pi. Αν θα έπρεπε να διαλέξει την τεχνολογία που θα επιφέρει τo μεγαλύτερο "αναστάτωμα" αυτή θα είναι το Blockchain.

Comments are closed.