Σ. Ιωάννου (Eurobank): «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι άρρηκτα δεμένος με το μέλλον της τράπεζας»

0

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο συνεδριακό κέντρο της Eurobank μια εκδήλωση για το ψηφιακό μετασχηματισμό της τράπεζας αλλά και γενικά του τραπεζικού χώρου με σημαντικούς ομιλητές.

Την εκδήλωση διεύθυνε ο Σωτήρης Συρμακέζης, Γενικός Διευθυντής και Chief Digital & Technology Officer, και άνοιξε με την ομιλία του ο Σταύρος Ιωάννου, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος.

Ο κ. Ιωάννου σημείωσε ότι στόχος της Eurobank είναι να γίνει η καλύτερη ψηφιακή τράπεζα στην ΝΑ Ευρώπη, με τον ψηφιακό μετασχηματισμό να είναι άρρηκτα δεμένος με το μέλλον της τράπεζας. Η ηγεσία της Eurobank μαζί με το τμήμα ψηφιακού μετασχηματισμού θα καθορίσει τους κανόνες και τους όρους της στρατηγικής με τους βασικούς άξονες να είναι:

H καινοτομία, η οποία θα δώσει μεγάλη αξία σε όλο τον οργανισμό, η εξαιρετική εμπειρία του πελάτη σε όλα τα μέσα αλλά και η εσωτερική ευελιξία για γρήγορες αποφάσεις σε πολλά καίρια ζητήματα.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός, σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου, θα έχει πολλαπλά οφέλη για την Eurobank και ειδικά για το τρίπτυχο της επιτυχίας: πελάτες – εργαζόμενοι – προϊόντα. Οι νέες τεχνολογίες και οι νέες εμπειρίες για τον πελάτη θα πρέπει να συνοδευτούν και από την προσαρμογή της εσωτερικής εταιρικής κουλτούρας, κάτι που δεν είναι εύκολο σε μεγάλους, πολύπλοκους και δυσκίνητους οργανισμούς όπως είναι μια τράπεζα.

Φυσικά ο ψηφιακός μετασχηματισμός θα αντιμετωπίσει τις νέες FinTech, που έχουν τραβήξει μια σημαντική μερίδα καταναλωτών, ενώ θα δώσει και ώθηση και στα έσοδα της τράπεζας τα επόμενα χρόνια.

Έκλεισε την ομιλία του σημειώνοντας ότι η Eurobank τα τελευταία δύο χρόνια ετοιμάζει μεθοδικά τις υποδομές για να γίνει μια ψηφιακή τράπεζα, με τα πρώτα αποτελέσματα να φαίνονται στο κοντινό μέλλον, και ότι δεν πρόκειται να κάνει κινήσεις εντυπωσιακού (όπως κάνει ο ανταγωνισμός), παρά μόνο ουσίας.

Share.

About Author

Τα τελευταία 20 χρόνια γράφει για Mobile Tech, PC Tech και Business Tech σε περιοδικά και online. Αν θα έπρεπε να ξεχωρίσει δυο έντυπα που έχει δουλέψει αυτά θα ήταν το Pixel και το RAM. Αν θα έπρεπε να διαλέξει υπολογιστή αυτοί θα ήταν η Amiga και το Raspberry Pi. Αν θα έπρεπε να διαλέξει την τεχνολογία που θα επιφέρει τo μεγαλύτερο "αναστάτωμα" αυτή θα είναι το Blockchain.

Comments are closed.