Και η Hyundai στους επενδυτές της Ionic Materials!

0

Οι μπαταρίες και οι τεχνολογίες τους για διάφορους λόγους δεν έχουν εξελιχθεί όσο θα έπρεπε τις τελευταίες δεκαετίες και η επερχόμενη ανάπτυξη των ηλεκτρικών οχημάτων αλλά και των οικιακών μπαταριών μετατρέπει τις σχετικές Startups σε σημαντικούς επενδυτικούς στόχους.

Η Ionic Materials ιδρύθηκε το 2012 απo τον Michael Zimmerman και έχει την έδρα της στην Βοστώνη των Η.Π.Α.. Είναι προϊόν σημαντικής ερευνητικής καινοτομίας μια και έχει αναπτύξει μπαταρίες στερεάς κατάστασης (Solid State) πολυμερικών ηλεκτρολυτών.

Αυτό σημαίνει υψηλότερη ασφάλεια από τις υπάρχουσες τεχνολογίες, μείωση του κόστους παραγωγής και υψηλότερων επιδόσεων ταυτόχρονα! Ένας συνδυασμός ο οποίος είναι αδύνατος στις σημερινές τεχνολογίες μπαταριών οι οποίες απαιτούν συμβιβασμούς.

Μέχρι σήμερα έχει σηκώσει 65 εκατ. δολ. από επενδυτές συμπεριλαμβανομένων των Renault, Nissan και Mitsubishi και πλέον και από την Hyundai. H Hyundai σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τύπο έχει ήδη αρχίσει δοκιμές με μπαταρίες στερεάς κατάστασης και προφανώς είδε την ευκαιρία στην ανάπτυξη του προϊόντος της Ionic Materials.

Για την ακρίβεια, η Ionic Materials φαίνεται ότι κατάφερε να σχεδιάσει και να υλοποιήσει με χαμηλό κόστος την παραγωγή σε μεγάλη κλίμακα των νέων μπαταριών, κάτι που δεν έχει καταφέρει κανένας άλλος προς το παρόν, ή δεν αναμένεται στο κοντινό μέλλον.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.