«Κραχ» για τις μετοχές των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών στις Η.Π.Α.

0

Μαύρη ήταν η περασμένη Τετάρτη για τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες μια και οι μετοχές τους παρασύρθηκαν από την μεγάλη πτώση στο χρηματιστήριο των Η.Π.Α..

Οι Dow Jones Industrial Average (-3,15%), S&P 500 (-3,29%) και ο Nasdaq Composite Index (-4,1%) σημείωσαν σημαντική πτώση. Για τους δυο τελευταίους μάλιστα, ήταν η χειρότερη ημέρα από τη ψήφο για το Brexit η οποία έφερε το χάος στις διεθνείς αγορές τον Ιούνιο του 2016.
Αυτή τη φορά η πτώση τροφοδοτήθηκε από τους φόβους των επενδυτών για αύξηση των επιτοκίων, μετά από μια μακρά περίοδο χαμηλών επιτοκίων.

Όπως μπορείτε να δείτε από το σχετικό γράφημα οι διάσημες εταιρείες «FAANG» υπέστησαν σημαντικές απώλειες σε σχέση με την συνολική αγορά. Η κεφαλαιοποίηση των έξι μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας των ΗΠΑ υποχώρησε κατά 220 δισεκατομμύρια δολάρια!

Παρά τη μικρή διόρθωση  της Πέμπτης οι μετοχές συνέχισαν την πτώση τους και αναμένουμε να δούμε τι θα γίνει σήμερα μόλις ανοίξει το χρηματιστήριο στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού.

Share.

About Author

Γιώργος Κουρκουτάς

Τα τελευταία 20 χρόνια γράφει για Mobile Tech, PC Tech και Business Tech σε περιοδικά και online. Αν θα έπρεπε να ξεχωρίσει δυο έντυπα που έχει δουλέψει αυτά θα ήταν το Pixel και το RAM. Αν θα έπρεπε να διαλέξει υπολογιστή αυτοί θα ήταν η Amiga και το Raspberry Pi. Αν θα έπρεπε να διαλέξει την τεχνολογία που θα επιφέρει τo μεγαλύτερο "αναστάτωμα" αυτή θα είναι το Blockchain.

Comments are closed.