Κρυπτονομίσματα αγοράζουν εταιρείες: Η Ripple μπαίνει στην MoneyGram!

0

Σε μια κίνηση που θα αποτελέσει των πρώτη του είδους της, η Ripple, μια εταιρεία που στηρίζεται στο κρυπτονόμισμα της, έχει κανονίσει να επενδύσει έως και 50 εκατ. δολάρια στην MoneyGram Intl Inc, η οποία είναι εισηγμένη στο αμερικανικό ταμπλό.

Όπως αναφέρεται στην Wall Street Journal, o διευθύνων σύμβουλος της Ripple, Brad Garlinghouse δήλωσε  ότι «αυτή η συμφωνία αποτελεί σημαντικό ορόσημο για ολόκληρο τον κλάδο». Η εταιρεία κρυπτονομισμάτων (η οποία βρίσκεται πίσω από το XRP) συμφώνησε να αγοράσει μετοχές αξίας 30 εκατομμυρίων δολαρίων στην MoneyGram μαζί με δικαιώματα αγοράς μετοχών στα 4,10 δολάρια ανά μετοχή. Επιπλέον, η συμφωνία καλύπτει δικαιώματα αγοράς έως και 20 εκατομμυρίων δολαρίων σε πρόσθετες μετοχές που εκδόθηκαν πρόσφατα με 4,10 δολάρια ανά μετοχή και κατά την κρίση της MoneyGram.

Στο παρελθόν η MoneyGram είχε χρησιμοποιήσει τις αγορές συναλλάγματος για διεκπεραιώσεις, κάτι που την οδηγούσε να προαγοράζει νομίσματα. Με την συμφωνία της με την Ripple, μειώνει πάρα πολύ τα λειτουργικά της κόστη μαζί με το κεφάλαιο κίνησης που χρειάζεται, ευελπιστώντας πως έτσι θα βελτιώσει τα κέρδη και τις ταμειακές της ροές.

Η επένδυση έρχεται σε συνέχεια της συνεργασίας που είχε αναπτυχθεί ανάμεσα στις δύο εταιρείες, με την MoneyGram να χρησιμοποιεί το XRP πιλοτικά για πληρωμές και μεταφορές κεφαλαίων σε πραγματικό χρόνο. Η συνεργασία εκείνη και η επένδυση της MoneyGram τόσο στα κρυπτονομίσματα όσο και στο Blockchain, ήταν τόσο ευνοϊκή, κάτι που οδήγησε στις τελευταίες εξελίξεις και την στρατηγική συνεργασία των δύο εταιρειών.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.