«Μάχη» μεταξύ Alibaba και Meituan Dianping για την κινεζική αγορά παράδοσης τροφίμων

0

Η Alibaba σχεδιάζει να συγχωνεύσει τις μονάδες της παράδοσης τροφίμων και να χρηματοδοτήσει περαιτέρω τη συγκεκριμένη δραστηριότητα προκειμένου να επικρατήσει στη «μάχη» με τη Meituan Dianping, η οποία υποστηρίζεται από την Tencent, για την ανερχόμενη κινεζική αγορά των on-demand υπηρεσιών, online to offline, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

Οι μονάδες της Alibaba που θα συγχωνευθούν περιλαμβάνουν την πλατφόρμα παράδοσης τροφίμων Ele.me και την εταιρεία τροφίμων και υπηρεσιών ευ ζην Koubei, σύμφωνα με τις πηγές του πρακτορείου.

Επιπλέον, η Alibaba αναζητά κεφάλαια 3-5 δισ. δολαρίων για τη νέα οντότητα που θα προκύψει από τη συγχώνευση των δραστηριοτήτων της, σύμφωνα με μία από τις πηγές του Reuters. Ήδη, σύμφωνα με το πρακτορείο, ομάδα εργασίας της Alibaba έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες συγχώνευσης των μονάδων τροφίμων της εταιρείας και συγκέντρωσης των κεφαλαίων.

Σημειώνεται ότι η Alibaba και η Meituan ανταγωνίζονται για την επικράτηση στην αγορά online παραγγελιών και παράδοσης τροφίμων και άλλων προσφορών της Κίνας.

Σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται το Reuters, το ταμείο επενδυτικών κεφαλαίων της SoftBank, Vision Fund, αναμένεται να είναι ο κύριος επενδυτής της νέας οντότητας που θα προκύψει από τις συγχωνευόμενες δραστηριότητες τροφίμων της Alibaba.

Η εταιρεία, πάντως, σύμφωνα με το πρακτορείο, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, όπως εξάλλου και οι εκπρόσωποι της Ele.me και της SoftBank.

Meituan-Dianping δημιουργήθηκε μετά από μια συγχώνευση Startups το 2015 και σήμερα έχει πάνω από 600 εκατ. χρήστες στην πλατφόρμα της με εκτιμώμενη αξία 18 δισ. δολ.! Είναι κάτι μεταξύ σε Yelp – Tripadvisor – Groupon και Deliveroo και συνδέει τον online κόσμο με τον offline με προσφορές και φυσικά μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου,

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.