Μείωση των κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών κατά 1,3 δισ. ευρώ στην Ευρώπη

0

Μειωμένα κατά 1,3 δισ. ευρώ εμφανίζονται τα κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Pitchbook. Η έρευνα δείχνει ότι η χρηματοδότηση μειώθηκε από 3,8 δισεκατομμύρια ευρώ το δεύτερο τρίμηνο του 2015 στα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ στο τρίμηνο που έληξε πρόσφατα.

Παρά το πρόσφατο δημοψήφισμα περί Brexit, οι αγγλικές Startup έλαβαν μακράν την υψηλότερη χρηματοδότηση στο β΄τρίμηνο του 2016 που υπολογίζεται στα 882 εκατομμύρια ευρώ, ήτοι περίπου το 36% της χρηματοδότησης.

Παρά την πτώση στην Ευρώπη, θετικά είναι τα αποτελέσματα για τις Startup σε παγκόσμιο επίπεδο, όπου τα κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών ανήλθαν σε 35,4 δισεκατομμύρια ευρώ στο τελευταίο τρίμηνο, αύξηση 20% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015. Σ’ αυτό βέβαια συνέβαλαν μεγάλες επενδύσεις όπως αυτή της Uber, ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ από το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας.

Ωστόσο, ο αριθμός των εταιρειών που λαμβάνουν κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών μειώθηκε κατά 47% καθώς οι επενδυτές αποφάσισαν να εστιάσουν σε μεγαλύτερες επενδύσεις σε λιγότερες εταιρείες.

Η χρηματοδότηση για Startup εταιρείες τεχνολογίας που βρίσκονται ήδη σε προηγμένο στάδιο χρηματοδότησης μειώθηκε από τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ σε 1,06 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά οι Startup εταιρείες τεχνολογίας σε αρχικό στάδιο είδαν τη χρηματοδότηση να αυξάνεται ελαφρά από τα 311 εκατομμύρια ευρώ στα 353 εκατομμύρια ευρώ.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.