Μειωμένες κατά 37% οι νέες θέσεις εργασίας στο City λόγω του Brexit

0

Η επικείμενη έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν ο βασικός λόγος για την πτώση κατά  37% των νέων διαθέσιμων θέσεων εργασίας στο χρηματοοικονομικό κέντρο του Λονδίνου το Δεκέμβριο, σύμφωνα με έρευνα της Morgan McKinley.

Συγκεκριμένα, οι νέες θέσεις εργασίας στον χρηματοπιστωτικό κλάδο το Δεκέμβριο μειώθηκαν στις 3.150 από τις 4.980 το Δεκέμβριο του 2016, αναφέρει η έκθεση, καθώς η αβεβαιότητα για τους όρους της εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε καθιστά τις εταιρείες στο Λονδίνο απρόθυμες να προσλάβουν.

«Το Brexit συνέτριψε το εργατικό δυναμικό του City το 2017«, δήλωσε ο Hakan Enver, στέλεχος της Morgan McKinley.

Υπολογίζεται πως περίπου 10.000 θέσεις εργασίας στον χρηματοπιστωτικό κλάδο θα φύγουν από τη Βρετανία ή θα δημιουργηθούν κάπου αλλού στα επόμενα χρόνια, εάν η χώρα δεν θα έχει πρόσβαση στην ενιαία αγορά μετά το Brexit.

Το μέλλον του Λονδίνου ως το βασικό χρηματοπιστωτικό κέντρο της Ευρώπης είναι ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα στις συζητήσεις για το Brexit, επειδή ο κλάδος είναι η μεγαλύτερη πηγή εσόδων από την εταιρική φορολόγηση της χώρας.

Πλέον πολλές τράπεζες, ασφαλιστικές και άλλες χρηματοπιστωτικές εταιρείες είναι πιθανό να υποχρεωθούν να μεταφέρουν θέσεις εργασίας εάν –όπως αναμένεται- η Βρετανία χάσει τον μηχανισμό του ευρωπαϊκού «διαβατηρίου» που τις επιτρέπει να πουλάνε τα προϊόντα τους ελεύθερα εντός της Ε.Ε από το Λονδίνο.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.