Μερίδιο λειτουργικών Smartphones: πτώση για την Apple, άνοδος για το Android, μεγάλη πτώση για τη Samsung στην Κίνα

0

Τα τελευταία στοιχεία μεριδίων αγοράς λειτουργικών για Smartphones της Kantar Worldpanel ComTech για το τρίμηνο που έληξε τον Οκτώβριο του 2017 αποκαλύπτουν ότι το μερίδιο του iOS έπεσε στις μεγάλες αγορές, λόγω της απουσίας του iPhone X από την αγορά τον Οκτώβριο.

Το μερίδιο των Windows συνεχίζει να μειώνεται ενώ το Android  κέρδισε 4,3% σε πέντε μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, 8,2% στις ΗΠΑ και 7,5% στην Ιαπωνία. Η αστική Κίνα παρέμεινε μια πολύ καλή αγορά για την Apple, αφού είδε το μερίδιο της να αυξάνεται κατά 0,5% το τελευταίο τρίμηνο φτάνοντας το 17,4%.

Προφανώς οι καταναλωτές – πελάτες της Apple έδειξαν στάση αναμονής για να πάρουν στα χέρια τους το iPhone X και να εκτιμήσουν την αγορά του σε σχέση με το iPhone 8.
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το 35,3% των πελατών της Apple στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ έχουν στην κατοχή τους iPhone για περισσότερο από δύο χρόνια – από 30,1% πέρυσι.

Η τεράστια αγορά της αστικής Κίνας, με πολλές μητροπόλεις δεκάδων εκατομμυρίων, φαίνεται να ωριμάζει και να αποφασίζει τι θέλει μια και στην πρώτη πεντάδα βρίσκονται οι Huawei, Xiaomi, Apple, Vivo και Oppo, στις οποίες πήγε το 91% των πωλήσεων, σε σύγκριση με το 79% το προηγούμενο έτος.

Οι υπόλοιπες μάρκες όπως οι Meizu, LeTV, Coolpad, ZTE, Lenovo αγωνίζονται να περάσουν το 1%, ενώ η κατάσταση για τη Samsung στην Κίνα συνεχίζει να επιδεινώνεται, με το μερίδιό της να μειώνεται στο 2,2%.

Share.

About Author

Γιώργος Κουρκουτάς

Τα τελευταία 20 χρόνια γράφει για Mobile Tech, PC Tech και Business Tech σε περιοδικά και online. Αν θα έπρεπε να ξεχωρίσει δυο έντυπα που έχει δουλέψει αυτά θα ήταν το Pixel και το RAM. Αν θα έπρεπε να διαλέξει υπολογιστή αυτοί θα ήταν η Amiga και το Raspberry Pi. Αν θα έπρεπε να διαλέξει την τεχνολογία που θα επιφέρει τo μεγαλύτερο "αναστάτωμα" αυτή θα είναι το Blockchain.

Comments are closed.