Μια spin-off του Δημόκριτου στην πρώτη θέση του EIT Food Demo Day

0

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός του EIT Food Demo Day, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2019 στο περίπτερο 6 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του 4ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας.

Νικήτρια, στο διαγωνιστικό μέρος, αναδείχθηκε η Photostick Analytics. Η εταιρία αποτελεί spin-off του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Επιστημών «Δημόκριτος», και έχει αναπτύξει μια έξυπνη νανοφωτονική συσκευή για την επιτόπια ανίχνευση της νοθείας της παρουσίας επιβλαβών ουσιών στα τρόφιμα.

Στη δεύτερη θέση, αναδείχθηκε η Peace by Peas, μία νεοφυής επιχείρηση που παράγει ζυμωμένα φυτικά τρόφιμα χρησιμοποιώντας τοπικές οργανικές ύλες.

Στο διαγωνιστικό μέρος συμμετείχαν δέκα εταιρείες από τον τομέα της αγροδιατροφικής τεχνολογίας, οι οποίες αξιολογήθηκαν από ανεξάρτητους συνεργάτες του EIT Food Hub Greece. Οι ομάδες παρουσίασαν τις εταιρείες τους μπροστά σε κοινό και κριτές στην κεντρική σκηνή του Περιπτέρου 6 της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Τη διαγωνιστική  διαδικασία οργάνωσε το  EIT Food Hub Greece που υλοποιείται από τους Industry DisruptorsGame Changers.

ΤΟ ΕΙΤ Food είναι ο τομέας τροφίμων του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας που ιδρύθηκε με στόχο να ενισχύσει την ικανότητα και την καινοτομία στην Ευρώπη, μέσω δράσεων που προωθεί σε όλα τα κράτη – μέλη.

Στην Ελλάδα το EIT Food εκπροσωπείται από τους Industry – Disruptors – Game Changers οι οποίοι υλοποιούν το ΕΙΤ Food Hub με στόχο να διασυνδέσουν το εγχώριο οικοσύστημα των αγροδιατροφικών startups με το ευρωπαϊκό δίκτυο που αριθμεί εκατοντάδες εταιρείες, επενδυτές και μεγάλες επιχειρήσεις.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.