Μια startup «βοηθά» το Spotify να συνδέσει καλλιτέχνες με παραγωγούς

0

Το Spotify, στην προσπάθειά του να δημιουργήσει υπηρεσίες για καλλιτέχνες, εξαγόρασε το Soundbetter, μία πλατφόρμα που συνδέει δημιουργούς με παραγωγούς, με στόχο την κυκλοφορία νέων projects.

Το SoundBetter, το οποίο έχει περίπου 180.000 εγγεγραμμένους χρήστες, λαμβάνει ένα ποσό, σαν προμήθεια, για κάθε συμφωνία που εξασφαλίζεται μέσω της πλατφόρμας.

Η πλατφόρμα, που ιδρύθηκε το 2012 και έχει έδρα στην Νέα Υόρκη, είχε σηκώσει την τελευταία της χρηματοδότηση (άγνωστης αξία) το 2015, από επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των 500 Startups, Foundry Group, Eric Ries και Verizon Ventures. Το ποσό της εξαγοράς δεν ανακοινώθηκε, ωστόσο, αποκλείεται να είναι πολύ μεγάλο για τον «γίγαντα», αξίας 24 δισ. δολαρίων, που είναι σήμερα το Spotify.

Σύμφωνα με το TechCrunch, η πλατφόρμα του SoundBetter, δεν θα κλείσει μετά την εξαγορά. Αντιθέτως, η startup θα συνεργαστεί με το Spotify για την «συγχώνευση» των υπηρεσιών της με το Spotify for Artists, μια υπηρεσία που αυτή τη στιγμή προσφέρει σε μουσικούς (και όχι μόνο) analytics και άλλα εργαλεία που τους βοηθούν να «πουλήσουν» τη δουλειά τους.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.