Μια Startup διαχείρισης ακινήτων κόκκινων δανείων κέρδισε στο 3o FinTech hackathon της Εθνικής Τράπεζας

0

Λίγο πριν αρχίσει το νέο πρόγραμμα επιτάχυνσης του befinnovative της Εθνικής Τράπεζας πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στις εγκαταστάσεις του accelerator το 3ο FinTech hackathon o οποίος έτρεξε με την υποστήριξη της CrowdPolicy.

Συμμετείχαν συνολικά 12 ομάδες, αρκετές με πολύ ενδιαφέρουσες ιδέες και ακόμα πιο πολλές βασισμένες Blockchain μάλιστα. Και οι δώδεκα ομάδες θα περάσουν αυτόματα στις μέρες επιλογής του befinnovative με το πρόγραμμα να αρχίζει στις αρχές του έτους και να ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2019 με το κλασικό Demo Day.

Τη πρώτη θέση και τα 5.000 ευρώ κέρδισε η ελληνο-ρουμανική BAAM με μια πλατφόρμα πώλησης ακινήτων από το χαρτοφυλάκιο των τραπεζών, και συγκεκριμένα με προέλευση από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.  Βασίζεται στο Blockchain και τα έξυπνα συμβόλαια για την ταυτοποίηση του αγοραστή και την τακτοποίηση της πληρωμής.
Το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι ότι ο αγοραστής βλέπει στον υπολογιστή του μια σελίδα που ομοιάζει με ηλεκτρονικό κατάστημα αλλά και τη τιμή της εμπορικής αξίας του ακινήτου αλλά και αυτή της προσφοράς της τράπεζας.
Ο founder της BAAM ανέφερε ότι θέλει να γίνει η «Amazon του real estate» με την πλατφόρμα να μην έχει σχέση με τους πλειστηριασμούς ακινήτων αλλά να προσθέτει άλλο ένα παράλληλο κανάλι πώλησης των αντικειμένων των κόκκινων δανείων της τράπεζας.

H δεύτερη θέση ήταν έκπληξη θα λέγαμε μια και τα 3.000 ευρώ κέρδισε η ομάδα AI Thoughts, η οποία ανέπτυξε (άλλο) ένα chatbot.

Από τις υπόλοιπες ομάδες ξεχωρίσαμε την Parity Platform, με ένα marketplace επενδύσεων σε projects παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, την ομάδα NOB με έναν εξαιρετικό ψηφιακό βοηθό και σύμβουλο οικονομικών και φορολογικών θεμάτων, και την τετράδα Finance4, τεσσάρων φοιτητριών του πολυτεχνείου, με μια φορητή πλατφόρμα μικρο- δανείων με αναγνώριση προσώπου.

Οι υπόλοιπες ομάδες περιλαμβάνουν τις:

Ducimus, μια πλατφόρμα high-frequency crypto trading.
1Slap, προώθηση προϊόντων μέσω φορητών συσκευών, push και location based.
Blockchain on FinTech, με ένα κοινόχρηστο σκορ πιστοληπτικής ικανότητας.
Ιdeal4More, για προώθηση πωλήσεων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων μέσω προγραμμάτων επιβράβευσης,
Go2Differ, Πόντοι επιβράβευσης για επίτευξη στόχων.
KYC by FINBE, μια λύση KYC.
E-Valuate, Μια πλατφόρμα οικονομικών συναλλαγών και προσφορών μικροπιστώσεων.

Share.

About Author

Γιώργος Κουρκουτάς

Τα τελευταία 20 χρόνια γράφει για Mobile Tech, PC Tech και Business Tech σε περιοδικά και online. Αν θα έπρεπε να ξεχωρίσει δυο έντυπα που έχει δουλέψει αυτά θα ήταν το Pixel και το RAM. Αν θα έπρεπε να διαλέξει υπολογιστή αυτοί θα ήταν η Amiga και το Raspberry Pi. Αν θα έπρεπε να διαλέξει την τεχνολογία που θα επιφέρει τo μεγαλύτερο "αναστάτωμα" αυτή θα είναι το Blockchain.

Comments are closed.